ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούνται δικασταί εις τας Αθήνας

Ζητούνται δικασταί εις τας Αθήνας

Γράφει ο Παναγιώτης Δαυίδ ΣΥΡΙΖΑ

Ομολογουμένως έχει λείψει το ειρωνικό χαμόγελο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν περιχαρής συνειδητοποιούσε πως «ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας» βγαίνοντας από την ΑΔΑΕ. Έσβησε απότομα όταν η δικαιοσύνη «αποδείχθηκε» χειραγωγούμενη από το Μαξίμου, ένα όργανο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν εξηγείται αλλιώς η ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για το δεξί χέρι του κυρίου Τσίπρα, Νίκο Παππά. Ποιος θα ξεχάσει τις οργισμένες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την προαγωγή δικαστικών ειδικού δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο με σκοπό την «προστασία» της «διεφθαρμένης» κυβέρνησης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη δικαιοσύνη όταν αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις του κυρίου Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου στη σκευωρία Novartis. Επί οχτώ χρόνια οι αρχές έλεγχαν τους πολιτικούς με μοναδικά στοιχεία συκοφαντίες ανώνυμων κουκουλοφόρων και παρόλα αυτά, δεν αμφισβήτησαν στιγμή το έργο της. Τώρα μάλιστα, δίνει κατευθύνσεις σε αυτή έχοντας αναγορευτεί επίσημος υπερασπιστής του κυρίου Βαξεβάνη.

Ο επιλεκτικός σεβασμός των αποφάσεών της, με μοναδικό κριτήριο το κομματικό συμφέρον, αποτελεί προσβολή στους θεσμούς της ελληνικής Δημοκρατίας και υποτίμηση της ευφυίας των πολιτών της.

Σε μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή χώρα, όπου η διάκριση των εξουσιών είναι δεδομένη, το κάλεσμα για επιβολή της δικαιοσύνης από το λαό και οι απειλές εναντίον λειτουργών της αμφισβητούν τα θεμέλιά της. Είναι πλέον καταφανές πως τόσο στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης φοράς αριστερά θα υπάρξει προσπάθεια να χαλιναγωγηθούν οι υπόλοιπες εξουσίες όσο και η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος στην περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Ζητούνται δικασταί εις τας Αθήνας
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούνται δικασταί εις τας Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελληνική διπλωματία στο σταυροδρόμι του Κοσόβου

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ξεκινήσει κάποια ένοπλη σύγκρουση στο Κόσοβο, ωστόσο ανεξάρτητα από αυτό, η διένεξη επ’ αυτού του ζητήματος αποτελεί μία κρίσιμη πρόκληση για την Ελλάδα. 

Το φαινόμενο Tate και το είδωλο στον καθρέφτη μας

Ο συγκεκριμένος άνδρας αποτελεί αυτήν την εποχή μια από τις πιο πολυσυζητημένες περσόνες παγκοσμίως, γνωστός για τις ιδιαίτερα ερειστικές απόψεις του απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Προεκλογικός… πυρετός

Μια ακόμα κυβερνητική τετραετία ολοκληρώνεται σύντομα στη χώρα μας και η ημερομηνία κήρυξης της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης δεν αργεί να ανακοινωθεί. 

Δολοφονία γυναικών: Aνθρωποκτονία ή γυναικοκτονία;

Ο όρος γυναικοκτονία είναι παλαιάς προέλευσης και, μάλιστα, οι ρίζες του εντοπίζονται το 1976, όταν για πρώτη φορά καταγράφηκε από τη κοινωνιολόγο Diana Russel

Εκλογές στην Τουρκία: Νίκη του σουλτάνου ή τέλος εποχής;

Πρόσφατα ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την διεξαγωγή των τουρκικών γενικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Ευρωπαϊκό Mοντέλο Κοινωνικού Κράτους vs Νέα Δεξιά: Mετασχηματισμός ή ρήξη;

Η Ευρώπη – ιστορικά και γεωγραφικά- υπήρξε πρωτοπόρος τόσο στη δημιουργία όσο και στην ανάπτυξη/εφαρμογή του Κοινωνικού Κράτους.

Avatar photo
Παναγιώτης - Δαυίδ Ντούτσης
Άρθρα: 6