Υποκλοπές: Άλλο ένα «φάουλ» της αντιπολίτευσης

Γράφει ο Χάρης Ταβαντζής Υποκλοπές

Έχουν παρέλθει παραπάνω από δύο μήνες από τη μέρα που βγήκε στο φως η είδηση σχετικά με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ. Έκτοτε, έχουν δημοσιευθεί και ειπωθεί πράγματα, τα οποία στην πορεία είτε διαψεύσθηκαν, είτε επιβεβαιώθηκαν. Το τοπίο, ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει θολό και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μπορούν να αποβούν καθοριστικές για την έκβαση των επερχόμενων εκλογών, τόσο σε επίπεδο ποσοστών όσο και σε επίπεδο πιθανών συνεργασιών, στο τέλος της τετραετούς θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

Φυσικό επακόλουθο των αποκαλύψεων ήταν οι άμεσες τοποθετήσεις τόσο από τους άμεσα σχετιζόμενους, όσο και από τα υπόλοιπα πρόσωπα και κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις προκαλούν οι τελευταίες απόπειρες για καπηλεία ενός υπαρκτού και σοβαρού γεγονότος από την ίδια, αλλά και από φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα, γνωστό, φιλικά προσκείμενο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση μέσο ενημέρωσης δημοσιοποίησε λίστες με επώνυμα πρόσωπα, κυρίως, του πολιτικού και του επιχειρηματικού χώρου, τα οποία, λέγεται ότι, παρακολουθούνται από τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι σαφές ότι μια τέτοια είδηση χρήζει αδιαμφισβήτητων αποδείξεων. Όμως, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αποδεικτικά στοιχεία, αν και η ύπαρξη τους, αρχικά τουλάχιστον, υποστηρίχθηκε πως υφίσταται. Όπως είναι λογικό, απόρροια του εν λόγω δημοσιεύματος υπήρξε η κλήση του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, για να καταθέσει στην εισαγγελία σχετικά με τις αποκαλύψεις του Documento στο θέμα των υποκλοπών. Μια δήλωση του δικηγόρου και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μαντζουράνη, ήταν αρκετή για να υποψιαστούν πολλοί ότι τα γεμάτα αιχμές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού δημοσιεύματα «μπάζουν».

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν είναι εφικτή η συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων. Η «λύση» στο πρόβλημα αυτό είναι δοκιμασμένη από την προηγούμενη φορά που επιχειρήθηκε να στηθούν στον τοίχο πολιτικά πρόσωπα. Στην σκευωρία Novartis η έλλειψη τεκμηρίων, καλύφθηκε με την εμφάνιση προστατευόμενων μαρτύρων, οι γνωστοί «κουκουλοφόροι», οι οποίοι αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία στήθηκε η σκευωρία. Το αποτέλεσμα, αν και ανεπιτυχές για τους σκευωρούς, ήταν η υπόθεση να παραμείνει ανοιχτή για χρόνια και να αποτελέσει μια «απόπειρα δολοφονίας» για πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως εύστοχα έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση ο Ανδρέας Λοβέρδος στο σχετικό βιβλίο του.

Στα παραπάνω γεγονότα έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη δήλωση του Μαντζουράνη, ο οποίος ανέφερε ότι οι πολιτικοί που αναμείχθηκαν στην υπόθεση ήταν εξ αρχής αθώοι.
Υπό αυτό το πρίσμα, σε μια ανάλογη κατάσταση, ο Μαντζουράνης προτείνει εμμέσως ως λύση την κατασκευή μαρτύρων, αποσκοπώντας(;) στη δημιουργία μιας ανάλογης μακρόσυρτης υπόθεσης. Πολλές ομοιότητες θα σκεφτόταν κανείς… υπόθεση υποκλοπών υπόθεση υποκλοπών

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ιστορία των παρακολουθήσεων αφορά ένα μείζονος σημασίας ζήτημα, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί πλήρως, καθώς αφορά το σύνολο του πληθυσμού και τη Δημοκρατία, εν γένει. Αποτελεί επιθυμία όλων, να βγουν όλα στο φως, γεγονότα και υπαίτιοι, και να αποδοθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους. υπόθεση υποκλοπών υπόθεση υποκλοπών υπόθεση υποκλοπών

Ωστόσο, ενώπιον των ευθυνών τους να βρεθούν και όσοι, αν τελικά αυτό αποδειχθεί, για τους δικούς σκοπούς, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν ένα ζήτημα τέτοιας σημασίας μέσα από τη δημιουργία εντυπώσεων και κατηγοριών χωρίς απτές αποδείξεις. Διαφορετικά, η σκευωρία Novartis θα αποτελέσει την αρχή ενός βούρκου που θα μονιμοποιηθεί στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα: Υποκλοπές υποκλοπών

Υπόθεση υποκλοπών

Οι νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Με τον ορό εναλλακτικές μορφές τουρισμού αναφερόμαστε σε ένα νέο είδος τουρισμού που προσελκύει τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα.

Υποκλοπές

Όταν ο ακτιβισμός γίνεται τάση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για τον ακτιβισμό. 

Είναι σύγχρονη η παράδοση σήμερα;

Διαβιώντας στον σύγχρονο κόσμο με τους ασθματικούς ρυθμούς ζωής και την έντονη πληροφόρηση ο όρος «παράδοση» φαντάζει μακρινός και ιδιαίτερα παρωχημένος.

Κόκκινα δάνεια

Πως η Χιλή έβαλε φρένο στον εκδημοκρατισμό

Το 62% περίπου των πολιτών απέρριψε την αντικατάσταση του υπάρχοντος Συντάγματος, κληρονομιά της δικτατορίας του Αουγούστο Πινοσέτ, προξενώντας έκπληξη στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Ελληνική επικαιρότητα και στο βάθος κάλπες

Η επικαιρότητα στην Ελλάδα είναι τόσο μπερδεμένη που ενσαρκώνει την ατάκα  του αξέχαστου Βασίλη Αυλωνίτη: ‘’Ωρέ που πάμε’’.

παράδοση

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν Πολωνικό έδαφος – 2 νεκροί

Δύο πύραυλοι έχουν χτυπήσει πολωνικό έδαφος, πολύ κοντά στα σύνορα με την Λβιβ στη δυτική Ουκρανία – Το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας.

Ελληνικό Σοβιέτ: Ο μεγάλος ασθενής

Πλησιάζοντας στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί πως η Ελλάδα αποτελεί μια φιλελεύθερη χώρα, όπως κάποιοι την οραματίστηκαν.

Υποκλοπές Υποκλοπές Υποκλοπές Υποκλοπές Υποκλοπές Υποκλοπές

Avatar photo
Χάρης Ταβαντζής

Ο Χάρης Ταβαντζής κατάγεται από την Κατερίνη και είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ενδιαφέρεται για θέματα πολιτικής και οικονομίας και μέσω του Pnyka Press έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις σκέψεις και τις ανησυχίες του για την επικαιρότητα.

Άρθρα: 12