Το ελληνικό διαβατήριο είναι το 8ο πιο ισχυρό στον κόσμο

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο – το ελληνικό διαβατήριο είναι το 8ο πιο ισχυρό

Στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης με τις χώρες τα διαβατήρια των οποίων προσφέρουν στους κατόχους τους μεγαλύτερη ελευθερία στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνεται η Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τη νέα τριμηνιαία έκθεση που δημοσίευσε η εταιρεία Henley & Partners, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και παρέχει συμβουλές για την παγκόσμια ιθαγένεια και διαμονή.

ΕΛΑ
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Τρία ασιατικά διαβατήρια προσφέρουν στους κατόχους τους τη μεγαλύτερη ελευθερία ταξιδιών παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έκθεση που κυκλοφόρησε από την εταιρεία παροχής συμβουλών για την ιθαγένεια και τη διαμονή Henley & Partners με έδρα το Λονδίνο.

Η Ιαπωνία διαθέτει αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό διαβατήριο, προσφέροντας στους πολίτες της ελεύθερη πρόσβαση (χωρίς βίζα ή με βίζα μετά αίτηση) σε 193 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, με τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα να ακολουθούν στη δεύτερη θέση (192 χώρες).

Οι αιτήσεις άνοιξαν!

Γίνε αρθρογράφος στο Pnyka Press!
Είναι αρκετή η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης;

Το ελληνικό, όπως και το αυστραλιανό βρίσκονται στην όγδοη θέση, μαζί, με τον Καναδά, την Τσεχία και τη Μάλτα, προσφέροντας πρόσβαση χωρίς βίζα σε 185 προορισμούς.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται ισάριθμα ασιατικά τα οποία προσφέρουν στους κατόχους τους μεγαλύτερη ελευθερία στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, με την Ιαπωνία να προηγείται της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας με 193 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, έναντι 192 των άλλων δύο.

Κάτω από την πρώτη τριάδα της Ασίας, μια πληθώρα ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται κοντά στην κορυφή του πίνακα κατάταξης. Η Γερμανία και η Ισπανία ισοβαθμούν με 190 προορισμούς, ακολουθούμενες από τη Φινλανδία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο με 189 προορισμούς.

Στη συνέχεια, η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση, ενώ η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στην έκτη

Συγκριτικά, αναφέρει η έκθεση, οι αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής έχουν ανακάμψει στο 60% περίπου των προηγούμενων επιπέδων ταξιδιωτικής κινητικότητας.

Τα 10 πιο ισχυρά διαβατήρια:

  1. Ιαπωνία (193 προορισμοί)
  2. Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα (192 προορισμοί)
  3. Γερμανία, Ισπανία (190 προορισμοί)
  4. Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο (189 προορισμοί)
  5. Αυστρία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία (188 προορισμοί)
  6. Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο (187 προορισμοί)
  7. Βέλγιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες (186 προορισμοί)
  8. Αυστραλία, Καναδάς, Τσεχία, Ελλάδα, Μάλτα (185 προορισμοί)
  9. Ουγγαρία (183 προορισμοί)
  10. Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία (182 προορισμοί)

Τα πιο περιορισμένα διαβατήρια:

105. Βόρεια Κορέα (40 προορισμοί)
106. Νεπάλ, παλαιστινιακό έδαφος (38 προορισμοί)
107. Σομαλία (35 προορισμοί)
108. Υεμένη (34 προορισμοί)
109. Πακιστάν (32 προορισμοί)
110. Συρία (30 προορισμοί)
111. Ιράκ (29 προορισμοί)
112. Αφγανιστάν (27 προορισμοί)

Διαβάστε περισσότερα:

Το ελληνικό διαβατήριο είναι το 8ο πιο ισχυρό στον κόσμο

ΑΠΘ: Εγκαταστάθηκαν τα πρώτα τουρνικέ για ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια

Μηχανήματα τουρνικέ εγκαταστάθηκαν στις εισόδους του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ψηφιακή στρατηγική στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα: Κατά πόσο είναι εφικτή;

Σύνοδος του NATO & αλλαγή στάσης ΗΠΑ: Τι σημαίνουν για την Ελλάδα;

Σε κάθε περίπτωση, και με τα λεγόμενα του Kenneth Waltz, να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, η ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική, οφείλει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο

Δημοκρατία


Τι είναι το brexit δύο χρόνια μετά;

Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το γνωστό σε όλους μας Brexit.

How to … Δυτικά Βαλκάνια

Τα Δυτικά Βαλκάνια πριν 19 χρόνια στην σύνοδο της Θεσσαλονίκης ξεκινούσαν την πορεία τους για το ευρωπαϊκό όνειρο. Δύο δεκαετίες σχεδόν μετά, κοντεύουν να φτάσουν στην Κίνα..

ελληνικό διαβατήριο

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223