bombing-in-kharkiv

Χάρκοβο: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν, ξανά, το κέντρο της πόλης

Χάρκοβο: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν, ξανά, το κέντρο της πόλης

Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έσπασαν τις Ρωσικές γραμμές μετά από αντεπίθεση στη περιοχή της Χερσώνας. Χάρκοβο

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, στοχεύει στην απώθηση των ρωσικών στρατευμάτων πίσω από τον ποταμό Ντνίπρο και την ανακατάληψη της κατεχόμενης πόλης της Χερσώνας.

ΕΛΑ
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Έντονες μάχες μαίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων σε όλη σχεδόν τη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία.

«Ισχυρές εκρήξεις» σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια όλου του πρώτου 24ωρου της Ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή της Χερσώνας και σε «σχεδόν όλη» την επικράτειά που βρίσκεται υπό τον ρωσικό έλεγχο στην περιοχή, δήλωσε η προεδρία το πρωί.

Οι ουκρανικές δυνάμεις διέρρηξαν την πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας στα περίχωρα της Χερσώνας, καταλαμβάνοντας μια βιομηχανική τοποθεσία που φέρεται να χρησιμοποιείται ως στρατιωτική βάση, ανέφεραν ουκρανικά τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Νέοι άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν την Τρίτη σε ρωσικούς βομβαρδισμούς που είχαν ως στόχο το κέντρο της Ουκρανικής πόλης του Χάρκοβο.

«Οι Ρώσοι κατακτητές βομβάρδισαν τις κεντρικές συνοικίες του Χάρκοβο», δήλωσε ο Κυβερνήτης της περιφέρειας του Χάρκοβο, Oleg Synegubov στο Telegram, προσθέτοντας ότι υπήρξαν «ζημιές».

Ο αρχικός αριθμός των τεσσάρων νεκρών και τεσσάρων τραυματιών αναθεωρήθηκε εχθές το πρωί καθώς οι περιφερειακές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να βρεθούν στο πλησιέστερο καταφύγιο. Ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιγκόρ Τερέχοφ, ανέφερε στο Telegram ότι υπήρχαν τουλάχιστον πέντε νεκροί και επτά τραυματίες από τον βομβαρδισμό.

Χάρκοβο

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια κατοίκους πριν από τον πόλεμο, το Χάρκοβο, βομβαρδίζεται τακτικά από τις ρωσικές δυνάμεις, ωστόσο δεν καταφέρει να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους. Εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή του Χάρκοβο από την έναρξη του πολέμου, με μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης να μεταφέρονται σε άλλες, ελεύθερες, πόλεις της Ουκρανίας ή σε διπλανές φιλικές χώρες. Ουκρανία Ουκρανία Ουκρανία

Διαβάστε περισσότερα: Ουκρανία

Ουκρανία

Έφυγε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το τέλος μιας εποχής

Η διεθνής πολιτική σκηνή αποχαιρετά τον Μιχάηλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών

Στο χείλος του εμφυλίου το Ιράκ: 23 νεκροί στη Βαγδάτη

Αιματηρές συγκρούσεις στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης μεταξύ υποστηρικτών αντίπαλων ομάδων

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ


Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τι ακριβώς πρέπει να γίνει;

Τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί τέσσερις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Με αξιοσημείωτη και αρνητική καταγραφή ήδη 18 γυναικοκτονίες για το έτος 2021.


Ένας ατέρμονος παροντισμός

Κόσμος, κίνηση, ουρές από ανθρώπους και από αμάξια, ένα αχανές σμήνος ανθρώπων που αναμένουν την έξοδό τους από την «γκρίζα» πόλη της Αθήνας.

Γυναικοκτονίες

Μπορεί το ίδιο σου το φύλο να είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Πολλές φορές, οι ίδιες οι γυναίκες εύχονται να μην είχαν γεννηθεί γυναίκες προκειμένου να απαλλάσσονταν από τα δεινά, τα οποία υφίστανται λόγω του φύλου τους.

γυναικοκτονία
 ακ1495

Νέα μελέτη για την κλιματική αλλαγή – Ένα δυσοίωνο μέλλον

Oι ακραίες καιρικές συνθήκες και βαθμοί θερμοκρασίας, που ευνοούν την έναρξη των πυρκαγιών, γίνονται όλο και πιο συχνές στην περιοχή της Μεσογείου

κλιματική αλλαγή

Η Δύση, έχει τις αντοχές;

Ο -νέος- ψυχρός πόλεμος είναι μια απτή πραγματικότητα, επίσης όμως πραγματική είναι η ανάγκη να διασφαλιστούν η ειρηνική συμβίωση και η σταδιακή εξομάλυνση του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223