Το στολίδι της Ευρώπης

Γράφει o Γιάννης Κάραλης Ευρώπης

Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου η οικονομική και υγειονομική κρίση αφήνουν ήδη το αποτύπωμά τους, δίνεται ελπίδα στον ελληνικό τόπο διαμέσου ενός αναμενόμενου project. To project The Ellinikon, αποτελεί επένδυση οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ, με προβλέψεις που υπολογίζουν πως τα κρατικά έσοδα θα φτάσουν τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ και υπεραξία του ΑΕΠ κατά 2,5%. Αυτό το βήμα δίνει την ελπίδα, σε καιρό οικονομικής κρίσης, να ενισχυθούν οι δυνατότητες της χώρας και να ανακάμψει η οικονομία.

Το ως επονομασμένο growth maker, The ellinikon project ανήκει στην Lamda Development και σύντομα θα κοσμεί ανάμεσα στην Γλυφάδα, την Αργυρούπολη και τον Άλιμο. Η Lamda Development και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κ. Αθανασίου, έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός πως το Ελληνικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, τονίζοντας ότι ανακυκλώνονται και χρησιμοποιούνται το 90% των υλικών του παλαιού αεροδρομίου. Όπως αναφέρει και ο ίδιος χαρακτηριστικά «Παλιά το ελληνικό ήταν τσιμέντο σε ποσοστό 70-75% και τώρα θα γίνει πράσινο σε ποσοστό 70%». Για αυτό τον λόγο, θεωρείται πως το Eλληνικό είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Ευρώπης Ευρώπης Ευρώπης Ευρώπης Ευρώπης Ευρώπης

Το Ελληνικό απαρτίζεται από τέσσερα κτίρια με το πρώτο να είναι το κτίριο για ΑμΕΑ. Το κτίριο αυτό αναμένεται να είναι το πιο εμβληματικό ανάμεσα στα υπόλοιπα 3 κτίρια, αφού εκεί – με την δωρεά του κ. Λάτση – θα στεγάζονται άτομα με αναπηρίες. Αρχιτεκτονικά μιλώντας, το κτίριο είναι ένας συνδυασμός 4 κτιρίων, όπου εκεί θα στεγαστούν όλα τα άτομα με αναπηρίες, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν κοντέινερ, στα οποία διέμεναν οι άνθρωποι. Τέλος, το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο του 2023. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πως οι εργασίες βρίσκονται γενικότερα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Αναλυτικότερα, το the Εllinikon βρίσκεται ανάμεσα στο Υμηττό και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, καλύπτει μια έκταση των 6.200.000 τ.μ. του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου του Ελληνικού και προσφέρει νέες δυνατότητες στην κοινωνία. Οι νέες κοινότητες του ελληνικού αναπτύσσονται προκειμένου να προσδώσουν έναν νέο, αναβαθμισμένο τρόπο ζωής στο ευρύ κοινό, μέσα από νέους τρόπους ψυχαγωγίας.

Στο επίκεντρο του ελληνικού, βρίσκεται το Πάρκο, με έκταση 2.000.000 τ.μ , δηλαδή, το μεγαλύτερο παραλιακό πάρκο στην Ευρώπη κι ένα πραγματικό ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου Project είναι ότι ακολουθεί τα νέα πρότυπα βιωσιμότητας. Ως εκ τούτου, όλα τα κτίρια θα πληρούν, τα υψηλότερα πρότυπα ευφορίας, έτσι ώστε να προάγουν την υγειά του πολίτη, του επισκέπτη και του εργάτη. Εκτός των παραπάνω, ο φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός αυτού του έργου, ο οποίος χαρακτηρίζει το σύνολο όλου του project the Εllinikon, θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, θα αυξήσει την απόδοση και θα ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Τέλος, με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, το όραμα για το Ελληνικό, θα γίνει πραγματικότητα. Το the ellinikon, θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες αστικές αναπλάσεις, όπου χαρακτηριστικά των έξυπνων πόλεων, ή αλλιώς smart cities θα διαφαίνονται στο σύνολο τους. Κατά αυτόν τον τρόπο, όλοι θα επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που διαδέχονται τις έξυπνες υποδομές, καθώς οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν κορυφαίες υποδομές και βελτιωμένα δίκτυα συγκοινωνιών, ενώ οι κάτοικοι και εργαζόμενοι θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Από όλα τα παραπάνω, συμπεραίνουμε πως το αναμενόμενο αυτό έργο με την ολοκλήρωση του το φθινόπωρο του 2023, θα προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στο ευρύ κοινό , αφού μέσω νέων , εκσυγχρονισμένων  υποδομών  και πρωτοπόρων κοινοτήτων, όπως η κοινότητα της επιχειρηματικότητας, θα δώσουν την δυνατότητα στο πολίτη να ρίξει μια ματιά στο μέλλον και να το προετοιμάσει για αυτό! ellinikon ellinikon ευρώπης ευρώπης

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα: ευρώπης ευρώπης ellinikon ellinikon

Ευρώπης

Η νομική πτυχή του πολέμου

Το Δίκαιο των Ενόπλων Συρράξεων αποτελεί κλάδο του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και συντίθεται από ένα πλέγμα αρχών και κανόνων που οφείλουν να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης σύγκρουσης.

Αστυνομική βία και μπαχαλάκηδες

Ατομική ευθύνη. Ίσως από τις σημαντικότερες αρχές που συγκροτούν και συντηρούν μία οργανωμένη κοινωνία

Αντιπολίτευση αλά.. Τσίπρα

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά τις κατηγορίες που βαραίνουν την Ευρωβουλευτή του, Εύα Καϊλή

cancel culture

Cancel culture: Aντίδραση του καναπέ ή επανάσταση;

Η αποδοκιμασία που εκφράζει ένα άτομο προς τις απόψεις και τις πράξεις ενός άλλου, δεν αποτελεί νέο φαινόμενο.

cancel culture

Πως μας επηρεάζουν τα social media;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλέον, για τους περισσότερους ανθρώπους δεν αποτελούν απλώς ένα ξεχωριστό και αποκομμένο κομμάτι της ζωής τους αλλά ένα γενικότερο μέσο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Τρίζουν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Οι πρώτες ενδείξεις κλυδωνισμού του ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα έλεγε κανείς ότι άρχισαν να διαφαίνονται στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2009. Δεκέμβριος

πολιτική πολιτική πολιτική πολιτική πολιτική πολιτική πολιτική

Avatar photo
Γιάννης Κάραλης
Άρθρα: 5