Η Λευκορωσία μπαίνει στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι μπαίνει στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας για να ενισχύσει τον Ρωσικό στρατό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Την ανάπτυξη «κοινής στρατιωτικής ομάδας δράσης» με τη Ρωσία ανακοίνωσε ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ως απάντηση στην «επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας» όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας πρόσθεσε πως η Ρωσική Ομοσπονδία και η Δημοκρατία της Λευκορωσίας άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κρατικής Επιτροπής Συνόρων της Λευκορωσίας, Ανατολι Λαπο, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει σχεδόν όλες τις γέφυρες και έχουν ναρκοθετήσει τους δρόμους κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία,

Το Μινσκ κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει επιθέσεις στο έδαφός του. «Σήμερα, σχεδόν όλες οι συνοριακές γέφυρες έχουν ανατιναχθεί και οι οδικές και σιδηροδρομικές συνοριακές διαδρομές έχουν ναρκοθετηθεί εντελώς», δήλωσε ο Λάπο στη Λευκορωσική τηλεόραση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν οχυρώσει τα σύνορα «στο βαθμό που βάζουν αντιαρματικές νάρκες σε τρεις σειρές στους δρόμους», είπε ο Λάπο.

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο τις βάσεις στη Λευκορωσία για την αποστολή στρατευμάτων και εξοπλισμού στη βόρεια Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, η Μολδαβία ανακοίνωσε ότι τρεις πύραυλοι Cruise που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανία διέσχισαν τον Μολδαβικό εναέριο χώρο και καλεί για εξηγήσεις τον ρώσο πρεσβευτή στο Κισινάου.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα: Λευκορωσία

Λευκορωσία

Τι είναι η Διπλωματία του Twitter;

Η αυξημένη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα πεδία της πολιτικής και της διπλωματίας. 

Λευκορωσία


Η Ρωσία εκτός Δύσης: Το παράδειγμα της Αιγύπτου και η πολιτική αξιών

Αυτή η σύγκρουση αξιών και συμφερόντων οδηγεί συχνά τη Δύση σε αντιφατικές επιλογές, που δε μένουν απαρατήρητες από τα άλλα κράτη

Η Ακροδεξιά προελαύνει, η Ευρώπη αδρανεί; - Γράφει ο Δημήτρς Τζανιδάκης

Η Ακροδεξιά προελαύνει, η Ευρώπη αδρανεί;

Μήπως, όμως, τα αίτια είναι βαθύτερα και εντοπίζονται στο φαινόμενο της αναζήτησης ταυτότητας σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης χωρίς αξιακές αναφορές; Μοναρχία

Πόσα ψέματα ακόμα;

Πολυτεχνειούπολη: 22 συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα

Σε 22 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών στη μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, με ορμητήριο τη παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου. Μοναρχία

Πανεπιστημιακή Αστυνομία από.. απόσταση

Σε επόμενη φάση οι ΟΠΠΙ θα περιπολούν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη. Βέβαια, προϋπόθεση για τούτο είναι ότι τα δύο ΑΕΙ θα εφαρμόσουν τα σχέδια ασφαλείας τους με την εγκατάσταση τουρνικέ στις εισόδους των κτιρίων.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223