Φράχτης στον Έβρο: Ποιους κρατάει εκτός και ποιους εντός;

Φράχτης στον Έβρο: Ποιους κρατάει εκτός και ποιους εντός;

Ένας φράχτης που έχει φτάσει να θυμίζει λίγο πολύ το γεφύρι της Άρτας αφού εδώ και τόσα χρόνια φράχτη ακούμε, αλλά φράχτη δεν βλέπουμε.

Γράφει ο Γιάννης Κολεΐδης

Ο φράχτης στον Έβρο. Ένας φράχτης που δεν χτίζεται τόσο για να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες εκτός Ελλάδας, όσο για να κρατήσει και τους τελευταίους δεξιούς ψηφοφόρους εντός ΝΔ. Ένας φράχτης που έχει φτάσει να θυμίζει λίγο πολύ το γεφύρι της Άρτας αφού εδώ και τόσα χρόνια φράχτη ακούμε, αλλά φράχτη δεν βλέπουμε.

Ας μιλήσουμε όμως με αριθμούς. Η Ουγγαρία έχτισε 523 χλμ φράχτη στα σύνορα της σε 1 χρόνο. Η Πολωνία 200 χλμ σε 2 χρόνια. Στην Ελλάδα στα 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον άνθρωπο που υποσχόταν ασφαλή σύνορα, έχουν χτιστεί μόλις 38 χλμ φράχτη.

Και ξαφνικά , λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές , αποφασίζει να ανακοινώσει την επέκταση του φράχτη. Ένα αίτημα κάθε πατριώτη της χώρας που δεν θέλει να βλέπει άλλο τα σύνορα της χώρας να αποτελούν σουρωτήρι. Όλων αυτών δηλαδή των ανθρώπων που έχουν απογοητευτεί από την ΝΔ, την εγκαταλείπουν, και είναι ο λόγος για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χάσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Και στις πρώτες και στις δεύτερες.

Πάμε πίσω στον φράχτη. Ο φράχτης λοιπόν χτίζεται, θεωρητικά, για να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες εκτός. Τι γίνεται όμως με αυτούς που έχουν ήδη μπει; Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν μπει στην Ελλάδα περίπου 150.000 μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν άσυλο. Το 49,8% πήρε αυτό το άσυλο. Για να καταλάβετε την κλίμακα αυτού του εγκλήματος , η Ελλάδα δίνει σε μια μέρα όσα άσυλα δίνει η Δανία σε έναν ολόκληρο χρόνο.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες όσοι μιλούσαμε για τον κίνδυνο που αποτελεί η πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα ήμασταν γραφικοί. Τώρα πλέον όμως υπάρχουν αποδείξεις πως στην χώρα μας υπάρχουν Πακιστανοί τρομοκράτες , οι οποίο μάλιστα λίγο έλλειψε να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον Εβραίων συμπολιτών μας στην πρωτεύουσα της χώρας. Ο ανεξάρτητος βουλευτής και αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μίλησε με στοιχεία στη Βουλή για το γεγονός πως ο μόνος λόγος που δεν απελαύνεται από την Ελλάδα ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας είναι πως μας “προστατεύει” την Ελλάδα από ισλαμιστικά τρομοκρατικά χτυπήματα με την παρουσία του εδώ.

Άρα λοιπόν γιατί ο φράχτης; Να κρατήσει έξω ποιον; Ποιος έμεινε πλέον που δεν ήρθε και δεν μπήκε στην Ελλάδα; Και όποιος καταφέρει να μπει τι θα γίνει μετά; Θα μείνει στα κλειστά, υποτίθεται, κέντρα στα οποία μπαίνει και βγαίνει οποίος θέλει; Ή μήπως θα πάει στην ΕΕ στην οποία κανένας παράνομος μετανάστης δεν έχει δικαίωμα να μείνει και να εργαστεί για πάνω από 6 μήνες πριν τον γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα;

Οι αριθμοί , οι επίσημοι αριθμοί, είναι τρομακτικοί. Αν είχαμε μάλιστα και τους πραγματικούς αριθμούς θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι η κατάσταση είναι πλέον σχεδόν μη αναστρέψιμη. Και αυτό το βλέπουν όλοι όσοι γύρισαν την πλάτη τους στην ΝΔ και θα στηρίξουν στις εκλογές άλλες, πιο πατριωτικές επιλογές. Και αυτός είναι ο μόνος, ο πραγματικός, λόγος για τον οποίο ανακοινώθηκε τώρα η επέκταση του φράχτη. Μήπως και καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να “μαντρώσει” κάποια δεξιά ψήφο.

έβρο έβρο έβρο έβρο

Avatar photo
Ιωάννης Κολεΐδης
Άρθρα: 4