Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Από τώρα αναδρομικά η αύξηση κατά 50%

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Από τώρα αναδρομικά η αύξηση κατά 50%

Ποιοι θα λάβουν 2.000 ευρώ ως φοιτητικό στεγαστικό επίδομα –  Η αύξηση κατά 50% του φοιτητικού επιδόματος θα πληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη με αναδρομική αύξηση

Σε μια προσπάθεια στήριξης της διαβίωσης των φοιτητών και περιορισμού του στεγαστικού κόστους που καλούνται να καταβάλλουν οι οικογένειες, ανακοινώθηκε σήμερα  αύξηση κατά 50% του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος  στα 1.500 ευρώ ετησίως από 1.000 ευρώ ενώ αυξάνεται στα 2.000 ευρώ για φοιτητές που συγκατοικούν. Συνολικά αφορά 50.000 φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ. Όπως είπε, μάλιστα, φέτος θα δοθεί αναδρομικά το επίδομα για την περσινή χρονιά.

ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦOΣ ΣΤΟ PNYKA PRESS

«To φοιτητικό επίδομα πληρώνεται κάθε φθινόπωρο για το προηγούμενο ακαδημαϊκό και ειδικά για την περσινή χρονιά οι δικαιούχοι θα πάρουν 1.500 ευρώ« εξήγησε μετά από σχετική ερώτηση η κυρία Κεραμέως.

Ειδικά για τα πανεπιστήμια Αιγαίου, δυτικής Μακεδονίας, και Δημοκρίτειο η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα 40.000 ευρώ όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα. Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Όσον αφορά στις φοιτητικές εστίες ανακοίνωσε για κατασκευή άνω των 8.150 κλινών σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας σε Θεσσαλία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, δυτική Αττική και Κρήτη. Με την κατασκευή αυτή διευκολύνεται η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση σε φοιτητές από πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα τόνισε η κυρία Κεραμέως.

Πηγή: prothema.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Υπάρχει αληθινή επικοινωνία εν έτει 2022;

Θα αναρωτηθεί κανείς και διόλου απίθανα, εάν στις μέρες μας η αληθινή και ζωντανή επικοινωνία είναι υπαρκτή. 

Το πρόβλημα με τη βιομηχανία της μόδας

Τα τελευταία χρόνια, ακούμε ολοένα και περισσότερο τη λέξη «thrifting». 

 Διαίρει και Βασίλευε

Σερβία: Μια περίπτωση επαμφοτερίζουσας πολιτικής

Το πρώην Γιουγκοσλαβικό κράτος της Σερβίας συνιστά αναμφιβόλως ένα ιδιαίτερο μέλος των αναπτυσσόμενων χωρών του 21ου αιώνα.


Το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» και οι περιορισμοί του

Το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι»,της δυνατότητας διαδήλωσης , αποτελεί το παλαιότερο ψηφισμένο άρθρο στο ελληνικό σύνταγμα

Ξεκίνησε η Ουκρανική αντεπίθεση

Συνεχίζεται η ξαφνική και μαζική αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στις περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι τους τελευταίους μήνες. 

Μια επικίνδυνη αριστερή στροφή 

Αναμφίβολα, οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, είναι αυτές που καθορίζουν σημαντικά τη γραμμή που ακολουθούν οι κυβερνώντες, όσον αφορά στην αντιμετώπιση, αλλά και στην πρόληψη ορισμένων καταστάσεων.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223