Εποχικοί.. εμπρηστές

Γράφει ο Χάρης Τσιαμπάζης εμπρηστές

Όποιος είναι αφελής και πιστεύει ότι οι τελευταίες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δεν είναι έργο εμπρηστών, ας γυρίσει πλευρό να συνεχίσει τον ύπνο του. Δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε αποδεικτικά στοιχεία, οι ενδείξεις είναι αρκετές και κυρίως η λογική που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι φωτιές σε όλη την επικράτεια το τελευταίο καλοκαίρι δεν προήλθαν από την… κλιματική αλλαγή αλλά από ανθρώπινα χέρια που ήθελαν να κάψουν ανθρώπους, δάση και περιουσίες για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να ικανοποιήσουν τα καταστροφικά ένστικτά τους. εμπρηστές

Για ένα ακόμη καλοκαίρι οι πυροσβέστες της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες πύρινα μέτωπα. Τους τελευταίους μήνες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. 

Το σύνολο των πυρκαγιών αντιμετωπίστηκε με την άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο με την επέμβαση των επίγειων και των εναέριων δυνάμεων. Αυτό έχει σημασία, αλλά μέχρι να συλληφθούν οι δράστες που έβαλαν τις φωτιές θέλει πολλή δουλειά ακόμη. Ασφαλώς και δεν γίνεται να τοποθετηθούν κάμερες σε κάθε δέντρο που υπάρχει στις δασικές περιοχές.

εμπρηστές εμπρηστές

Μπορεί όμως να υπάρξει εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης ώστε να προλαμβάνονται οι εμπρησμοί. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Πολύ βαριές ποινές σε όσους εμπρηστές συλληφθούν και το κυριότερο βαριές εκτιτέες ποινές για όσους φυλακιστούν ύστερα από απόφαση της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Μόνο με σκληρό παραδειγματισμό θα γλιτώσουμε από τους εμπρηστές και θα λειτουργήσει η ισονομία σε αυτήν τη χώρα. Αυτό θέλει η κοινωνία, αυτό θέλουν οι πολίτες, πρέπει να το θελήσει και η πολιτεία.

Οι φωτιές που άναψαν και έκαψαν χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων φέτος αλλά και οι προηγούμενες φωτιές που μπήκαν το φετινό και τα προηγούμενα καλοκαίρια, πρέπει να είναι οι τελευταίες που μένουν ατιμώρητες για τους εμπρηστές σε αυτήν τη χώρα. Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι αμείλικτος και αυστηρός. Τελεία και παύλα!

Από γκάφα σε γκάφα!

Εβλεπα τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται τα καμένα στην Πεντέλη και αναρωτήθηκα δεν υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος δίπλα του να του εξηγήσει ότι οι φωτογραφίες και τα πλάνα στο συγκεκριμένο σημείο παραπέμπουν στην τραγωδία στο Μάτι; Ούτε ένας από τους συνεργάτες και συμβούλους του δεν του εξήγησε ότι τα πλάνα με φόντο τα καμένα στην Πεντέλη θυμίζουν στους πολίτες τις εγκληματικές πολιτικές του ευθύνες για τον χαμό των 103 ανθρώπων από την καταστροφική πυρκαγιά; Το ότι ο ίδιος ο Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα και τις παρενέργειες τέτοιων επισκέψεων, είναι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο. Ο άνθρωπος πραγματικά ζει σε άλλον πλανήτη και δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Ακατάσχετος λαϊκισμός

Τέτοιες ημέρες επί πολλά χρόνια διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια. Λαϊκίστικη και δημαγωγική κριτική στους Προέδρους της Δημοκρατίας γιατί, ενώ καίγονται δάση στην πατρίδα μας, πραγματοποιούν και δεν ακυρώνουν τη συμβολική δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Πόσες φορές έχω διαβάσει το έργο αυτό τα τελευταία χρόνια; Τουλάχιστον δέκα από το 2010 και μετά. Η απορία βέβαια δεν αφορά αυτούς που τα γράφουν όλα αυτά, αλλά τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που διαβάζουν τέτοιες ασυναρτησίες και συμφωνούν μαζί τους. Να τα καταργήσουμε όλα λοιπόν! Ο,τι υπάρχει και συμβολίζει την πραγματική Δημοκρατία να καταργηθεί επειδή αυτό θέλουν οι ακραίοι της Αριστεράς και της Δεξιάς. Ντροπή και μόνο ντροπή…

Διαβάστε περισσότερα: Εμπρηστές

Εμπρηστές

Χάρκοβο: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν, ξανά, το κέντρο της πόλης

Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έσπασαν τις Ρωσικές γραμμές μετά από αντεπίθεση στη περιοχή της Χερσώνας. 

Ουκρανία

Έφυγε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το τέλος μιας εποχής

Η διεθνής πολιτική σκηνή αποχαιρετά τον Μιχάηλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών

Στο χείλος του εμφυλίου το Ιράκ: 23 νεκροί στη Βαγδάτη

Αιματηρές συγκρούσεις στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης μεταξύ υποστηρικτών αντίπαλων ομάδων

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ


Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τι ακριβώς πρέπει να γίνει;

Τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί τέσσερις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Με αξιοσημείωτη και αρνητική καταγραφή ήδη 18 γυναικοκτονίες για το έτος 2021.


Ένας ατέρμονος παροντισμός

Κόσμος, κίνηση, ουρές από ανθρώπους και από αμάξια, ένα αχανές σμήνος ανθρώπων που αναμένουν την έξοδό τους από την «γκρίζα» πόλη της Αθήνας.

Γυναικοκτονίες

Μπορεί το ίδιο σου το φύλο να είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Πολλές φορές, οι ίδιες οι γυναίκες εύχονται να μην είχαν γεννηθεί γυναίκες προκειμένου να απαλλάσσονταν από τα δεινά, τα οποία υφίστανται λόγω του φύλου τους.

γυναικοκτονία
 ακ1495

Νέα μελέτη για την κλιματική αλλαγή – Ένα δυσοίωνο μέλλον

Oι ακραίες καιρικές συνθήκες και βαθμοί θερμοκρασίας, που ευνοούν την έναρξη των πυρκαγιών, γίνονται όλο και πιο συχνές στην περιοχή της Μεσογείου

Avatar photo
Χάρης Τσιαμπάζης
Άρθρα: 7