Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πανικό

Γράφει ο Χάρης Τσιαμπάζης δημοσκοπήσεις

Εμφανής είναι η επίδραση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφού σημειώνεται βελτίωση των δεικτών που αφορούν στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. 

Πρωτιά στη δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, δεύτερος ο Ανδρουλάκης στη και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας. δημοσκοπήσεις δημοσκοπήσεις δημοσκοπήσεις δημοσκοπήσεις δημοσκοπήσεις

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας για λογαριασμό του tomanifesto.gr, η κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος μετά το πακέτο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, έτσι υπάρχει μια σημαντική διεύρυνση της ψαλίδας, με την  διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στις 10 μονάδες. Ενώ ταυτόχρονα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό όσον αφορά στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός.   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη προηγούνται στην δημοφιλία με τις θετικές απόψεις στο  47.8% και 44.4% αντίστοιχα ( 51% και 43.1% οι αρνητικές απόψεις αντίστοιχα). Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας με 30.9% θετικές απόψεις έναντι 64.1% αρνητικές απόψεις. Εν συνεχεία, ο Δ. Κουτσούμπας με 29.9% θετικές απόψεις έναντι 68.9% αρνητικές καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση. Ακολουθούν οι Κ. Βελόπουλος και Γ. Βαρουφάκης με 20.1% και 18.2% θετικές απόψεις έναντι 74.7% και 76.9% αρνητικές απόψεις αντίστοιχα.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου: Η Ν.Δ παίρνει στην πρόθεση ψήφου 31.3% ( + 1.2% σε σχέση με την έρευνα Απριλίου), ο ΣΥΡΙΖΑ 21.8% ( + 0.6%), το ΠΑΣΟΚ 12.7( + 0.1%), το Κ.Κ.Ε 4.7% ( + 0.5%), η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.4% ( + 0.4%) και το ΜΕΡΑ 25 2.6%( – 0.3%). 

 Αν μπορούσε κάποιος να σχολιάσει τα ποσοστά, θα επεσήμανε σίγουρα την άξια λόγου αύξηση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την χρησιμότητα του οικονομικού πακέτου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και το πόσο καλό έκανε στα ποσοστά αυτής. 

 Τέλος μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα χαμόγελα επιστρέφουν στο Μαξίμου μετά και την άνοδο στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Παράλληλα και στην Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επιστρέφουν τα γέλια μετά την άνοδο του ποσοστού του κόμματος. Όμως ο προβληματισμός και η κατήφεια παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα και μετά το συνέδριο του βρίσκεται χαμηλά, ενώ η εσωστρέφεια του συνεχίζεται.  

Διαβάστε περισσότερα: δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πανικό

Κοινωνικά ευαίσθητοι ή επαγγελματίες ανθρωπιστές;

Τον τελευταίο καιρό, πέρα του ζητήματος του πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχει και άλλο ένα ζήτημα το οποίο έχει αναδυθεί ξανά στην δημόσια σφαίρα

Ο εκθρονισμός της Γερμανίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μπορεί να είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, αλλά υπογείως πηγάζουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Έρχεται νέο «Freedom Pass» έως 300 ευρώ για ακτοπλοικά, ξενοδοχεία, εστιατόρια

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης διακοπών, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, θα τρέξουν στο άμεσο διάστημα, στα πρότυπα του Freedom Pass.

Avatar photo
Χάρης Τσιαμπάζης
Άρθρα: 7