Έρχεται νέο «Freedom Pass» έως 300 ευρώ για ακτοπλοικά, ξενοδοχεία, εστιατόρια

Έρχεται νέο «Freedom Pass» έως 300 ευρώ για ακτοπλοικά, ξενοδοχεία, εστιατόρια

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης διακοπών, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, θα τρέξουν στο άμεσο διάστημα, στα πρότυπα του Freedom Pass. freedom pass freedom pass

Το πρώτο έκτακτο Freedom Pass προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης και εστιάζει στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και τη σεισμόπληκτη Σάμο (σεισμός 30ής Οκτωβρίου 2020). Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι θα δίνεται με τη μορφή ψηφιακής κάρτας, δηλαδή στα πρότυπα της προπληρωμένης «κάρτας» Freedom Pass, επιδότηση 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το πλήρες σχέδιο επιδότησης διακοπών για τις δύο πληγείσες περιοχές θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις 20 Ιουνίου, από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για το «freedom pass» της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου ήδη ετοιμάζεται ΚΥΑ, με την οποία θα εξειδικεύονται οι παροχές, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες.

Ειδικό «freedom pass» για Β. Εύβοια και Σάμο: Πώς θα τρέξει το πρόγραμμα
Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι δικαιούχοι της επιδότησης «είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλει». freedom pass freedom pass freed pass

Από τη διαδικασία, ωστόσο, αποκλείονται όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) της περιόδου 2021-2022 και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2022-2023, ανεξάρτητα με το αν γίνει τελικά η χρήση των παροχών. Επιπλέον, θα αποκλειστούν όσοι είναι ωφελούμενοι των προγραμμάτων «Τουρισμός για Όλους».

Η οικονομική ενίσχυση έχει συγκεκριμένο «ταβάνι». Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η ψηφιακή κάρτα θα φτάνει τα 300 ευρώ για τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Η ψηφιακή κάρτα θα εκδίδεται σε συνεργασία με τράπεζα, από ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Η διαδικασία
Ο δικαιούχος θα μπαίνει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, θα δηλώνει τα ωφελούμενα πρόσωπα και θα υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας και, ταυτόχρονα, την πίστωση του χρηματικού ποσού που τού αναλογεί.

Ο αιτών θα συμπληρώνει -αν δεν υπάρχει- τη διεύθυνση email του και το κινητό του, ώστε να επαληθευτούν τα στοιχεία του. Να σημειωθεί ότι η αίτηση θα μπορεί να υποβάλλεται και στα ΚΕΠ.

Τουρισμός για όλους: Voucher 150 ευρώ για 200.000 δικαιούχους
Το «freedom pass» για Σάμο και Βόρεια Εύβοια δεν θα είναι το μόνο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών που θα τρέξει φέτος. Πέρα από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, και φέτος θα πραγματοποιηθεί η δράση «Τουρισμός για όλους».

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στα μέσα Μαΐου, ορίζεται η νέα μορφή του προγράμματος για την περίοδο 2022 – 2025. Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι από φέτος θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Για ακτοπλοϊκά, καταλύματα αλλά και το… ταβερνάκι
Η πλατφόρμα για το φετινό «Τουρισμός για Όλους» είναι σχεδόν έτοιμη και η πρεμιέρα αναμένται εντός των προσεχών ημερών.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι με το voucher του προγράμματος ήταν δυνατή η εξαργύρωση σε καταλύματα ή σε ακτοπλοϊκά. Φέτος, όμως, το πιθανότερο σενάριο είναι η «κάρτα» να γίνεται δεκτή και σε εστιατόρια.

Ο υπ. Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε προ ημερών ότι οι 200.000 δικαιούχοι της φετινής χρονιάς «θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι».

Διαβάστε περισσότερα: freedom pass

freedom pass

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Αποκλεισμένες σχολές της Αθήνας απο μέλη συλλόγων που διαμαρτύρονται

Μέλη φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν στις πύλες εισόδου της ΑΣΟΕΕ, του Πολυτεχνείου και της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

πανεπιστημιακή αστυνομία

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου

Έξι ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου στην κατάταξη του QS World University Rankings 2023.

 Γυναικοκτονία: Η κοινωνική και νομική διάσταση του όρου

Δημοσκόπηση Pnyka Votes για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Pnyka Press σε συνεργασία με το Pnyka Votes για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Παράταση έως τις 19 Ιουνίου πήρε η διαβούλευση για το νομοσχέδιου τα πανεπιστήμια

Υπουργείο και πρυτάνεις συμφωνούν στη μεγάλη πλειονότητα των διατάξεων για ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα – Διαφορές στο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στα μέσα Μαΐου, ορίζεται η νέα μορφή του προγράμματος για την περίοδο 2022 – 2025. Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι από φέτοηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223