Βατικανό: Άλικα μυστικά

Βατικανό! Σύμβολο εξουσίας! Ένας από τους πιο ιερούς τόπους στον κόσμο, συνέχεια του παπικού κράτους κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και έδρα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Εδώ και αιώνες έχει συνδεθεί με μυστικά, κρυφά έγγραφα, διαφθορά και συνωμοσία. Από πού να ξεκινήσει κάποιος;

Γράφει η Νένα Ζέττα Βατικανό

Βατικανό! Σύμβολο εξουσίας! Ένας από τους πιο ιερούς τόπους στον κόσμο, συνέχεια του παπικού κράτους κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και έδρα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Εδώ και αιώνες έχει συνδεθεί με μυστικά, κρυφά έγγραφα, διαφθορά και συνωμοσία. Από πού να ξεκινήσει κάποιος;

Πίσω από επτασφράγιστες πόρτες το Βατικανό φροντίζει εδώ και αιώνες να κρατά μακριά από το ευρύ κοινό καλά φυλαγμένα μυστικά. Ποια είναι αυτά; Ανυπολόγιστης αξίας θησαυροί μέχρι και χειρόγραφα που για κανέναν λόγο δεν πρέπει να δημοσιευτούν. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει μια γοητεία δίνοντας κίνητρα και έμπνευση σε μελετητές και συγγραφείς.

Στα υπόγεια του Βατικανού ,σύμφωνα με τη θεωρία, υπάρχει η χρονομηχανή του πατέρα Ernetti Pelegrino.Πρόκειται για έναν καθολικό ιερέα που λίγο πριν πεθάνει το 1994,είχε δηλώσει πως δημιούργησε μια χρονομηχανή και η οποία είχε καταγράψει τη στιγμή της Σταύρωσης. Σύμφωνα με μαρτυρία του Γάλλου ιερέα Francois Brune αυτή η χρονομηχανή φυλάσσεται στα υπόγεια του Βατικανού.

Η βιβλιοθήκη του Βατικανού φυλάσσει έναν μεγάλο αριθμό ιστορικών κειμηλίων . Ένα από αυτά είναι μια περγαμηνή εξήντα μέτρων ,η οποία περιέχει τα πρακτικά της δίκης των Ναϊτών Ιπποτών που ξεκίνησε το 1307. Οδηγήθηκαν σε δίκη μετά από διαταγή του βασιλιά της Γαλλίας Φιλίππου Δ’ .
Φυσικά στη βιβλιοθήκη φυλάσσονται και αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται χαμένα ή είναι άγνωστα στον κόσμο . Γιατί δεν τίθενται σε δημοσιότητα ; Ίσως γιατί δεν πρέπει να αποκαλυφθούν αλήθειες που θα άλλαζαν την ιστορία του ανθρώπου;

Η νεκρόπολη των Παπών βρίσκεται κάτω από τη βασιλική του Αγίου Πέτρου . Σύμφωνα με τον συγγραφέα Dan Brown στη νεκρόπολη υπάρχουν σωλήνες για σπονδές κι αυτό γιατί οι πρώτοι Χριστιανοί πίστευαν στην ανάσταση των νεκρών. Μέσα από αυτούς τους σωλήνες έδιναν τροφή στους νεκρούς, όπως μέλι και γάλα.

Βατικανό: Άλικα μυστικά

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα κέρδη του Βατικανό από το ολοκαύτωμα ήταν μεγάλα. Αποκάλυψη Αμερικανών δημοσιογράφων αναφέρει πως ο Bernandino Nogara που ήταν οικονομικός σύμβουλος του Βατικανού βοήθησε, ώστε να επενδυθούν χρήματα σε ασφαλιστικές εταιρείες της Ιταλίας στις οποίες οικογένειες είχαν εμπιστευτεί την περιουσία τους και είχαν χάσει τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η επιστροφή των χρημάτων δεν έγινε ποτέ. Η λίστα περιλαμβάνει ακόμα και εκβιασμούς σε γκέι επισκόπους που δεν έμειναν πιστοί στον όρκο τους . Αυτό το σκάνδαλο οδήγησε το 2013 σε παραίτηση του Πάπα μετά από διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πάπα Βενέδικτου που κατέληξαν στον συγγραφέα Gianluigi Nuzzi. Πλούτος, επιρροή, εξουσία! Από την άλλη, το πιο ιερό μέρος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας .Ταυτίζεται με σκάνδαλα, εξορκισμούς, μυστικά έγγραφα, πολιτικές σκοπιμότητες…Το μενού τα έχει όλα!

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα: ;Βατικανό

Avatar photo
Νένα Ζέττα
Άρθρα: 9