Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Σαϊντού Καμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη με τον μαθητή της τρίτης Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη με τον μαθητή της τρίτης Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε χτες, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, στις 16:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αριστούχο μαθητή από τη Γουινέα, Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος κινδυνεύει με απέλαση από τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα, ο οποίος συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Η δημοσίευση του πρωθυπουργού στο Instagram

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντoύ Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Ο Σαϊντoύ Καμαρά, ο οποίος φοιτά τα τελευταία χρόνια στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αττικής, ενώ απειλείται με απέλαση από την Ελλάδα σε λίγες ημέρες, λόγω της ενηλικίωσής του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά

Σαϊντoύ Καμαρά: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την παραμονή του στην Ελλάδα

Εκδικάζεται σήμερα, Τετάρτη 30/03, σε δεύτερο βαθμό – μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση – η παραμονή του 18χρονου, Σαϊντoύ Καμαρά, στη χώρα μας.

Ο αριστούχος μαθητής θα έχει στο πλευρό του φίλους και καθηγητές από το Λύκειο, όπου φοιτά στον Άγιο Δημήτριο.

Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική απόφαση, έτσι ώστε να αλλάξει νομοθεσία στη συγκεκριμένη περίπτωση και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντησή του με τον νεαρό μαθητή.

Ο κ. Νίκος Κακλαμάνος, διευθυντής στο σχολείο Σαϊντού, μίλησε στην ΕΡΤ για την μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε για την ανάδειξη αυτής της υπόθεσης, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και ευρύτερα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και του Δήμου.

Είτε με τα πόδια ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Σαϊντού έρχεται στο σχολείο. Αυτό το παιδί από την πρώτη ώρα μας εντυπωσίασε με τη διάθεσή του για μάθηση με τη διάθεσή του για ένταξη έχει αδράξει κάθε εκπαιδευτική ευκαιρία και όλη αυτή την περίοδο δίνει αλλά και εισπράττει αλληλεγγύη ανθρωπιά και φιλία από τους συμμαθητές του, τόνισε ο κ. Κακλαμάνος.

πατριωτισμός

Όσα μας προκάλεσαν αηδία τις τελευταίες ημέρες

Οι ευαίσθητοι και ψυχοπονιάρηδες αλληλέγγυοι με το καταγγελτικό ύφος τώρα κρύβονται πίσω από λέξεις που τις έχουν κάνει σημαία της εμετικής τους ουδετερότητας.

Ο πατριωτισμός ως υπέρτατος αμυντικός εξοπλισμός

Ένας πόλεμος διαφορετικός από τους άλλους καθώς οι ειδικοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως υβριδικό. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Δημοσιονομική & νομισματική πολιτική: Τι είναι και πως αλληλεπιδρούν στην ευρωζώνη;

Με τον όρο δημοσιονομική πολιτική εννοείται η πρακτική της είσπραξης κρατικών εσόδων και οι δαπάνες του κράτους

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223