Κικίλιας: Επανεκκίνηση για τον ελληνικό τουρισμό

Γράφει η Ευγενία Γεωργιάκου τουρισμό

Για την σημασία του τουρισμού στην ελληνική βιομηχανία, καθώς αποτελεί «κύρια πηγή εσόδων για το 2022, για τη μέση ελληνική οικογένεια, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» μίλησε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Δίνοντας βάρος στην τουριστική οικονομία ο υπουργός τόνισε: «Αγωνιζόμαστε καθημερινά να φέρουμε όσο πιο πολλούς ταξιδιώτες και τουρίστες μπορούμε, και επισκέπτες υψηλού εισοδήματος επίσης. Αυτοί δεν θα αφήσουν συνάλλαγμα μόνο στις αεροπορικές εταιρείες ή στα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα εμπορικά καταστήματα, στην πρωτογενή παραγωγή, στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Σε ποιες αγορές στοχεύει η Ελλάδα

Όπως ανέφερε και ο υπουργός η προσέλκυση τουριστών κάθε χώρας αντιμετωπίζεται με διαφορετική στρατηγική, επισημαίνοντας: «Βήμα-βήμα, μέρα-μέρα, εβδομάδα-εβδομάδα, είναι υποχρέωσή μας να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε και να οργανώνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση ταξιδιωτών στη χώρα. Ανοίγει μετά από δύο χρόνια η Αυστραλία. Ο Αυστραλός πρέσβης μού είπε ότι θα είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση και ομογενών και ταξιδιωτών και τουριστών από την Αυστραλία. Είμαστε ενδεχομένως ο νούμερο ένα προορισμός τους».

Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι πτήσεις από ΗΠΑ. «Εννέα απευθείας πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ, με προοπτική να αυξηθούν και άλλο, με 3.000 ταξιδιώτες εβδομαδιαίως. Πετύχαμε φέτος σημαντική αύξηση της κρουαζιέρας, αύξηση των προορισμών, αύξηση του home port. Από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε πολύ ισχυρά μηνύματα από τη βρετανική και τη γαλλική αγορά. Θα μιλήσω αύριο το πρωί στο Λουτράκι σε πάνω από 1.000 tour operators από τη Γαλλία, που είναι πολύ ισχυροί. Τέλος, στις σκανδιναβικές χώρες, η Ελλάδα είναι επίσης ένα ισχυρό trend» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Τρόποι στήριξης τουριστικών επιχειρήσεων

Ο υπουργός μίλησε επίσης και για τις δυσκολίες που περνά η κοινωνία την συγκεκριμένη στιγμή προσθέτοντας: «Είναι υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να ελέγχει τις όποιες αυξήσεις από τις επιχειρήσεις και πολύ χαίρομαι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το βήμα της Βουλής, είπε ότι θα ελεγχθούν και θα φορολογηθούν στο 90% τα όποια υπερκέρδη των μεγάλων παρόχων, με βάση τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Πρέπει αυτή την εποχή πιο πολύ από ποτέ να σκύψουμε πάνω από την κοινωνία και από τους πολίτες, να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε, να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες τις οποίες περνάνε»

Διαβάστε περισσότερα: τουρισμός

Κικίλιας: Επανεκκίνηση για τον ελληνικό τουρισμό. 

Όσα μας προκάλεσαν αηδία τις τελευταίες ημέρες

Οι ευαίσθητοι και ψυχοπονιάρηδες αλληλέγγυοι με το καταγγελτικό ύφος τώρα κρύβονται πίσω από λέξεις που τις έχουν κάνει σημαία της εμετικής τους ουδετερότητας.

Δημοσιονομική & νομισματική πολιτική: Τι είναι και πως αλληλεπιδρούν στην ευρωζώνη;

Με τον όρο δημοσιονομική πολιτική εννοείται η πρακτική της είσπραξης κρατικών εσόδων και οι δαπάνες του κράτους

Ο πατριωτισμός ως υπέρτατος αμυντικός εξοπλισμός

Ένας πόλεμος διαφορετικός από τους άλλους καθώς οι ειδικοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως υβριδικό. Τι σημαίνει όμως αυτό;

τουρισμός τουρισμός τουρισμός τουρισμός

Avatar photo
Ευγενία Γεωργιάκου

Η Ευγενία Γεωργιάκου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ασχολείται ενεργά με ευρωπαϊκά προγράμματα και διεθνείς οργανώσεις και έχει λάβει μέρος σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες.

Άρθρα: 6