Καναδάς: Αναπτύσσει 2 πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα για υποστήριξη του ΝΑΤΟ

Καναδάς: Αναπτύσσει 2 πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα για υποστήριξη σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Τα πολεμικά σκάφη του Καναδά θα παραμείνουν για τέσσερις μήνες στη Βαλτική Θάλασσα και θα συμμετάσχουν σε γυμνάσια αντιμετώπισης υποβρύχιων ναρκών, διατηρώντας «υψηλό επίπεδο προετοιμασίας».

Ο Καναδάς ανέπτυξε χθες Κυριακή δυο πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα και στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, όπου θα συναντήσουν δύο φρεγάτες ήδη παρούσες στην περιοχή για να ενισχυθεί η ανατολική πτέρυγα του NATO, σε αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (στη φωτογαφία αρχείου από το Twitter, επάνω, νατοϊκή άσκηση στη Βαλτική) .

Μέτρα αποτροπής

Τα NSCM Kingston και Summerside θα παραμείνουν στην περιοχή τέσσερις μήνες, στο πλαίσιο των «μέτρων αποτροπής στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη» που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την προσάρτηση το 2014 της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, διευκρίνισε το καναδικό Πολεμικό Ναυτικό με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο, τα πλοία θα συμμετάσχουν σε γυμνάσια αντιμετώπισης υποβρύχιων ναρκών και θα διατηρήσουν «υψηλό επίπεδο προετοιμασίας», που θα τους επιτρέψει να «ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στην υποστήριξη κάθε επιχείρησης του NATO», πρόσθεσε.

 Η μεγαλύτερη επιχείρηση

Τα πλοία Halifax και Montreal θα επιστρέψουν τον επόμενο μήνα από την επιχείρηση «Reassurance», η οποία έχει σκοπό να αποτρέψει τη Ρωσία να προχωρήσει σε οποιαδήποτε επέμβαση σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και είναι η μεγαλύτερη, σε όρους αριθμού στελεχών, που έχουν διεξαγάγει οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα:

Καναδάς: Αναπτύσσει 2 πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα για υποστήριξη του ΝΑΤΟ


Ένα βήμα πιο κοντά στην Τεχνητή Νοημοσύνη με ανθρώπινη συνείδηση

Ο Lemoine τόνισε πως ενδέχεται το chatbot να έχει αναπτύξει συνείδηση και συναισθήματα, όμοια με αυτά ενός ανθρώπου


Σηματοδοτούν οι πανελλήνιες το τέλος του κόσμου;

Για το ζήτημα των πανελληνίων εξετάσεων στην ελληνική κοινωνία επικρατούν δυστυχώς ακόμη πολλές παρωχημένες και οπισθοδρομικές αντιλήψεις


Στα 914 ευρώ ο βασικός μισθός για τους νέους 18 εως 29 ετών

Στον τριπλασιασμό της επιδότησης του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» από 1.200 σε 3.600 ευρώ προχωρά το υπουργείο Εργασίας

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223