Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Ποιοι δικαιούνται 1.000 ευρώ

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Απαραίτητες προϋποθέσεις και προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Ποιοι δικαιούνται 1.000 ευρώ Φοιτητικό Επίδομα

Η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, ύψους 1.000 ευρώ, άνοιξε την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου.

Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τον φοιτητή είναι η ελληνική υπηκοότητα ή η υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συγχρόνως ο φοιτητής πρέπει να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας και Α.Φ.Μ. Απαιτείται επίσης και η υποβολή φορολογικής δήλωσης για το φορολογικό έτος 2021 από τον υποψήφιο. Σε περίπτωση που δεν εκπληρώνονται οι παραπάνω προϋποθέσεις, η αίτησή του απορρίπτεται αυτομάτως.

ΕΛΑ
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Διαδικασία υποβολής αίτησης για το στεγαστικό επίδομα

Για την είσοδο στην πλατφόρμα, ο δικαιούχος ( είτε ο γονέας είτε ο φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το username ( όνομα χρήστη), καθώς και το password ( κωδικός πρόσβασης), που του χορηγήθηκαν από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TaxisNet.

Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

α) τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή

β) τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του έτερου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας, ενώ στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται)

γ) τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου

δ) τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).

Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

Πηγή: neolaia.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Ουζμπεκιστάν: Πολύνεκρες αντιδικτατορικές διαδηλώσεις στη πόλη Nukus

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στη πόλη Nukus του Ουζμπεκιστάν καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας θα περιορίσουν την αυτονομία της.

Capital Controls και το Δημοψήφισμα του 2015 – Το χρονικό

Η ιδεολογική τους επανάσταση στις πλάτες των Ελλήνων, αποδείχτηκε μοιραία για την ελληνική οικονομία, αλλά εκδηλώθηκε σε τολμηρές και άστοχες κυβερνητικές κινήσεις

Φοιτητικό Επίδομα

Δανία: Ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγχη με 3 νεκρούς

Το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης, ωθώντας τους επισκέπτες σε πανικόβλητη φυγή.

Απαγόρευση της άμβλωσης: Θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα σε κίνδυνο

Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να καθορίζει το σώμα της, και να διαμορφώνει τη ζωή της όπως εκείνη το επιθυμεί, είτε αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσει μια εγκυμοσύνη, είτε όχι.

Φοιτητικό Επίδομα Φοιτητικό Επίδομα Φοιτητικό Επίδομα Φοιτητικό Επίδομα

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223