Ένα άρθρο αφιερωμένο στη μητέρα 

Γράφει η Ματίνα Οικονομοπούλου

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στη μητέρα, ως ένας τρόπος για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας σε ένα πρόσωπο που προσφέρει ανιδιοτελώς τα πιο δυνατά συναισθήματα. Μητέρα δεν είναι μόνο εκείνη που κυοφορεί ένα παιδί. Είναι αυτή που αποφασίζει να μεγαλώσει έναν άνθρωπο, του παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και του μαθαίνει να περπατά για να επιλέξει μόνος του αργότερα το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει.

Είναι αυτή που μας μαθαίνει να δημιουργούμε, να ονειρευόμαστε, να προσπαθούμε και να μην τα παρατάμε. Ακόμη κι αν αποτύχουμε είναι το καταφύγιο μας και βρίσκεται πάντα εκεί να μας στηρίζει και να μας δίνει συνεχώς δύναμη και κίνητρα να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Είναι το στήριγμα στις εύκολες και πιο πολύ στις δύσκολες μέρες, αποτελεί την πιο δυνατή ανάμνηση και η παρουσία της συνοδεύει όλες τις στιγμές της ζωής μας.

Αυτή η μέρα του χρόνου μας υπενθυμίζει πόσο δυνατός και ξεχωριστός είναι ο δεσμός ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί, γι΄αυτό οφείλουμε να είμαστε ευγνώμονες που την έχουμε δίπλα μας. Δεν υπάρχει κανόνας που να ορίζει ποια είναι η σωστή μητέρα, μόνο η αγάπη αρκεί. Είναι το σπουδαιότερο μάθημα που μπορεί να μας διδάξει. Μπορεί πολλές φορές να υπάρξουν προστριβές και διαφωνίες, αλλά η μητρική αγάπη είναι πάντοτε ακλόνητη. 

Τα νέα της επικαιρότητας τους τελευταίους μήνες μάς έχουν παγώσει. Οι άνθρωποι δεν μιλάνε πια για την ομορφιά και την τρυφερότητα της μάνας, αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Η υπόθεση της Πάτρας θορύβησε την ελληνική κοινωνία, γιατί δεν χωράει ο νους την βιαιότητα που αποκαλύπτεται καθώς περνούν οι μέρες. Είναι τρομακτικό ο ρόλος μιας μάνας να μην ταυτίζεται με μια γεμάτη και ανακουφιστική αγκαλιά, να μην είναι η ασπίδα που μας προστατεύει και είναι περήφανη για εμάς. Είναι ανησυχητικό λοιπόν, να έρχονται στο φως τόσες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αφορούν τη συμπεριφορά μιας μητέρας απέναντι στα παιδιά της.

Η δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη, αλλά η είδηση αυτή έχει κυκλοφορήσει σε όλα τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, γεννώντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της συγκεκριμένης μητέρας στην υπόθεση. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι είναι μια εξαίρεση του κανόνα και η μητέρα είναι το σπίτι μας, είναι η οικογένεια που κρύβει μέσα της τεράστια δύναμη και δίνει αγάπη περισσότερη από αυτή που πήρε. Ο ρόλος της μάνας είναι ιερός και μοναδικός, γι αυτό πρέπει να τις σεβόμαστε και να μην τις θεωρούμε άτρωτες. 

Φυσικά, όχι μόνο η συγκεκριμένη μέρα, αλλά όλες οι μέρες θα πρέπει να είναι γεμάτες από θαυμασμό στις μητέρες που διαθέτουν αστείρευτη δύναμη και ανατρέφουν τα παιδιά τους με αυτοθυσία, που είναι σύμμαχοι και καθοδηγητές. Ποτέ δεν θα πάψουν να αγωνιούν, όμως υποστηρίζουν πάντα κάθε απόφαση που παίρνουμε. Θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς που είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε, χωρίς να παραμερίζουμε τις ανάγκες και τα θέλω τους. Καταλήγοντας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που δημιούργησαν, που δείχνουν κατανόηση και να φροντίζουμε να είναι πάντα χαρούμενες. 

 «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου»- Οδυσσέας Ελύτης

Διαβάστε περισσότερα: μητέρα μητέρα μητέρα 

μητέρα 

Νομική Αθηνών: Επίθεση δέχθηκαν 6 κοπέλες, μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Μία φοιτήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – «Όποιος χτυπάει φοιτητές, χτυπάει το Πανεπιστήμιο, χτυπάει την Παιδεία» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Βιβλιοθήκη ΑΠΘ: Με 24ωρη παρουσία ΜΑΤ ξεκίνησαν οι εργασίες

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και συγκεκριμένα αστυνομικών των ΜΑΤ θα γίνουν οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

κρίση

Βιβλιοθήκη ΑΠΘ: Με 24ωρη παρουσία ΜΑΤ ξεκίνησαν οι εργασίες

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και συγκεκριμένα αστυνομικών των ΜΑΤ θα γίνουν οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Avatar photo
Ματίνα Οικονομοπούλου

Απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Παντεπιστημίου. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα «Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση» στην ειδίκευση Διεθνές δίκαιο και διπλωματικές σπουδές.

Άρθρα: 6