Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν δύο δικαστές με 3.292 εκκρεμείς υποθέσεις

Άρειος Πάγος: Απέλυσε οριστικά δύο δικαστές -Η μία είχε 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις, η άλλη 282

Την οριστική απόλυση ακόμα δύο δικαστών αποφάσισε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Η οριστική απόλυση αποφασίστηκε για λόγους υπηρεσιακής ανεπάρκειας και μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων. Συνολικά, εκτός δικαστικού σώματος για τους ίδιους λόγους έχουν τεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα 15 δικαστές.

Εισαγγελέας πρωτοδικών είχε 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις, «χάθηκαν» 153 δικογραφίες
Η μία περίπτωση απόλυσης αφορά σε μία εισαγγελέα πρωτοδικών, η οποία, όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα, είχε 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ έχουν «χαθεί» 153 δικογραφίες.

Αρχικά η εισαγγελέας είχε αρνηθεί ότι είχε τις συγκεκριμένες δικογραφίες. Στη συνέχεια περίπου 1.800 δικογραφίες βρέθηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 -μετά από έρευνα- βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες δικογραφίες. Τώρα, αναζητούνται ακόμη άλλες 153 δικογραφίες, η τύχη των οποίων αγνοείται!

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.

Απολύθηκε οριστικά και δεν της δόθηκε η δυνατότητα να απασχοληθεί στο Δημόσιο.

Πρόεδρος πρωτοδικών με 282 εκκρεμείς υποθέσεις
Η δεύτερη περίπτωση που οδήγησε σε απόλυση αφορά μία πρόεδρος πρωτοδικών Αθηνών η οποία και πριν 3,5 μήνες είχε βρεθεί και πάλι ενώπιον της Πειθαρχικής Ολομέλειας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω υπερεσιακής ανεπάρκειας, κ.λπ. Τότε είχε επικαλεστεί λόγους υγείας του παιδιού της και για το λόγο αυτό της είχε δοθεί μια ευκαιρία να μηδενίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Όμως, τον περασμένο Μάρτιο παρά τις δεσμεύσεις της είχε ακόμα στα χέρια της 282 εκκρεμείς υποθέσεις.

Η ελεγχόμενη επικαλέστηκε πάλι λόγους υγείας του παιδιού της, όμως τελικά ομόφωνα η Πειθαρχική Ολομέλεια την έπαυσε οριστικά, δίνοντας τη δυνατότητα να απασχοληθεί στο Δημόσιο.

Η Πειθαρχική Ολομέλεια κατά πλειοψηφία της επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών σε εισαγγελέα πρωτοδικών η οποία όταν υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου Πελάγους απουσίαζε αιφνιδιαστικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την υπηρεσία της. Άρειος Πάγος Άρειος Πάγος Άρειος Πάγος

Διαβάστε Περισσότερα: Άρειος Πάγος

Άρειος Πάγος: Απέλυσε οριστικά δύο δικαστές - Η μία είχε 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις, η άλλη 282

Η ανομία ως βασική ιδεολογία του ελληνικού κράτους

Ήταν ένα ακόμα γεγονός από τα πολλά , μια ακόμη
απόδειξη ότι τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας βρίσκονται στο έλεος των
τραμπούκων

Πρόωρες κάλπες ή εξάντληση τετραετίας;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει συχνά με τις δηλώσεις του εμφανές πως πρόθεσή του είναι η τωρινή κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία

Περί «Ελληνικής λίμνης»

Διότι, όπως μας διδάσκει ο πατέρας των Διεθνών Σχέσεων Θουκυδίδης, αποφάσεις και αναλύσεις που βασίστηκαν στο θυμικό και όχι τη λογική, οδήγησαν σε λάθη και καταστροφές.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223