Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Πολλαπλά μηνύματα σε μπαχαλάκηδες και Τουρκία

Πλήρες σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για τους νέους, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα και θα υλοποιηθεί στη δεύτερη τετραετία της Ν.Δ., προανήγγειλε, κατά την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε ταυτόχρονα νέο μήνυμα αποφασιστικότητας σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια. Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» και προσθέτοντας ότι «το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και στους καθηγητές και όσο δύσκολο κι αν είναι, ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του και οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί».

Προτεραιότητα

Αναφερόμενος στο σχέδιο για τη στέγη των νέων, οι οποίοι δεν μπορούν σήμερα, με τον πρώτο μισθό, να αντιμετωπίσουν τα υψηλά ενοίκια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ειδική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνει όλες τις λύσεις και θα αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε». «Από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του Δημοσίου -εκατοντάδες ακίνητα μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα- μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν διαμερίσματα που παραμένουν επί χρόνια κλειστά, αλλά και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ανακαινιστούν παλιές στέγες και να αποδοθούν προς ενοικίαση με προσιτό τίμημα ή να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες στα πανεπιστήμια μέσα από συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε παράλληλα ότι η χώρα «δεν έχει το περιθώριο να γυρίσει πίσω, γιατί σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος αυτό που μπορεί να εξασφαλίσει συνέχεια, συνοχή και συνέπεια».

Αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην πολιτική μείωσης των φόρων, σημειώνοντας ότι πέρυσι η χώρα πέτυχε τη δεύτερη μεγαλύτερη ελάφρυνση από φόρους στον ΟΟΣΑ και προσδιόρισε εκ νέου τους επόμενους στόχους: Την ολοκλήρωση, τον Αύγουστο, της εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία και την κατάκτηση το 2023 του μεγάλου στόχου της επενδυτικής βαθμίδας.

«Διαβάζω ότι κάποιοι έχουν αϋπνίες τελευταία. Σκεφτείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών», σχολίασε, εξάλλου, με αφορμή πρόσφατη αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ απηύθυνε και προειδοποίηση ότι «ο λαϊκισμός, που τόσο τραυματικά ζήσαμε, θα δώσει την τελευταία του μάχη και θα είναι η πιο ύπουλη και η πιο σκληρή» και ζήτησε από τους νεολαίους να αντιτάξουν την αλήθεια στο ψέμα και στη μηδενιστική κριτική.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Παιδεία, ως καθρέφτη του μέλλοντος, υπογράμμισε ότι «τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων αρνούνται σήμερα οι αντίπαλοί μας και υπονομεύουν την εφαρμογή της», επανέλαβε ότι «το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» και ζήτησε να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα. «Εμείς ξέρουμε με ποια μεριά είμαστε», σημείωσε, και εκτίμησε ότι και η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, που δεν έχει κάνει το βήμα να ενταχθεί σε μια κομματική νεολαία, είναι «με τη γνώση και την ελευθερία απέναντι στη βία και την παρανομία». Συνέδριο ΟΝΝΕΔ Συνέδριο ΟΝΝΕΔ Συνέδριο ΟΝΝΕΔ Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Ζήτησε, τέλος, συνεχή επαγρύπνηση απέναντι στην «προπαγάνδα των λαϊκιστών», σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, «από πότε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου,  από πότε λίγοι κρανοφόροι, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, βαφτίζονται “χιλιάδες φοιτητές” και από πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες;» Συνέδριο ΟΝΝΕΔ Συνέδριο ΟΝΝΕΔ Συνέδριο ΟΝΝΕΔ Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

«Τη δουλειά των trolls συμπληρώνει η κομματική προπαγάνδα», πρόσθεσε, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «διαδίδει τώρα πως καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές, κάτι που προφανώς δεν ισχύει, καθόσον ο συνδικαλισμός στις πανεπιστημιακές σχολές προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε τη Παρασκευή, στο Σ.Ε.Φ., και θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή 5 Ιουνίου με τη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και των εκπροσώπων της οργάνωσης στη Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

ΑΠΘ: Νέα επεισόδια – Πετροπόλεμος, χημικά και τραυματισμός φοιτητή

Επεισόδια μεταξύ μελών φοιτητικών συλλόγων και αστυνομικών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, μπροστά στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

πολιτική ορθότητα

Φοιτητικές Εκλογές: Τελικά ποιος ηττήθηκε;

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κάθε εκλογικής διεργασίας αποτελεί το επιστέγασμα μια ιερής δημοκρατικής διαδικασίας.

Φοιτητικές Εκλογές 2022: Τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με κάθε παράταξη

Στη δημοσιότητα δόθηκα από τις παρατάξεις τα τελικά απoτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές 2022.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223