Η Γαλλία επιτείνει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία

Γράφει η Σίσσυ Πολιτοπούλου

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης, η Γαλλία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την Ουκρανία.

Η «ενίσχυση» αφορά σε αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, όπως ανακοινώθηκε από την γαλλική προεδρία, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο για τις «μεγάλης κλίμακας αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού που συμβάλλουν στην ουκρανική αντίσταση», ο Μακρόν «σημείωσε ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχίσει να ενισχύεται, όπως και η ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η Γαλλία».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι, «Η αποστολή Γάλλων εμπειρογνωμόνων που συνδράμουν στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων κατά της ατιμωρησίας και που επιτρέπουν τις εργασίες της διεθνούς δικαιοσύνης σχετικά με εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της ρωσικής επιθετικότητας, θα επεκταθεί».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ, το Παρίσι έχει στείλει εως ότου ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία που φτάνει σε «περισσότερους από 615 τόνους εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού εξοπλισμού, γεννητριών για νοσοκομεία, επισιτιστικής βοήθειας, διαμονής και οχημάτων έκτακτης ανάγκης».

Ο Μακρόν επέμεινε στην «επιθυμία του να εργαστεί ενεργά κατά τη δεύτερη θητεία του για την αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, διατηρώντας πάντα στενό συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους της». Ανέφερε επίσης «την ετοιμότητα της Γαλλίας να συμβάλει σε μια συμφωνία που παρέχει εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την «ανησυχία» του μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο την Πέμπτη, καθώς και για «την αβάσταχτη κατάσταση που επικρατεί στη Μαριούπολη, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του προς τον Ρώσο πρόεδρο να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Διαβάστε περισσότερα: Γαλλία

ΣτΕ: Συνταγματική η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Συνταγματική κρίθηκε η πανεπιστημιακή αστυνομία από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Νομική Αθηνών: Επίθεση δέχθηκαν 6 κοπέλες, μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

Βιβλιοθήκη ΑΠΘ: Με 24ωρη παρουσία ΜΑΤ ξεκίνησαν οι εργασίες

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και συγκεκριμένα αστυνομικών των ΜΑΤ θα γίνουν οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Γαλλία

ΑΠΘ: Άγνωστοι κατέστρεψαν τη βιβλιοθήκη που κατασκευάζεται στο Βιολογικό

Άγνωστοι κατέστρεψαν τη βιβλιοθήκη που κατασκευάζεται στο Βιολογικό του ΑΠΘ – ο χώρος μέχρι πρότινος βρισκόταν υπο κατάληψη για 34 χρόνια ως «Στέκι στο Βιολογικό».

Γαλλία Γαλλία Γαλλία Γαλλία

Avatar photo
Σίσσυ Πολιτοπούλου
Άρθρα: 8