Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: Στο νοσοκομείο φοιτητής, μέλος του BLOCO, μετά από επίθεση 30 κουκουλοφόρων

Νέο επεισόδιο βίας στο ΕΚΠΑ, αυτή τη φορά στη Φιλοσοφική Σχολή όπου μια ομάδα περίπου 30 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ξυλοκόπησαν έναν φοιτητή, μέλος του BLOCO (Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ).

Στην καταγγελία ότι ομάδα 30 περίπου ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με το πανεπιστήμιο επιτέθηκε με κράνη και λοστούς εναντίον τριών μελών του BLOCO στη Φιλοσοφική Σχολή, προχώρησε η φοιτητική παράταξης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε 6 κοπέλες στη Νομική Σχολή Αθηνών την περασμένη Τετάρτη, θύμα ξυλοδαρμού έπεσαν 3 φοιτητές στην Φιλοσοφική Αθηνών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, τρία μέλη του BLOCO, δέχθηκαν χτυπήματα και γονατιές στο κεφάλι, ενώ ένας εκ των τριών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Οι δράστες στη συνέχεια, διέλυσαν τον χώρο της παράταξης και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης στο Facebook:

Το γεγονός καταδίκασε και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με ανακοίνωση της. «Καταδικάζουμε την επίθεση, ευχόμαστε ο τραυματισμός του συμφοιτητή μας να μην είναι σοβαρός και καλούμε σύσσωμους τους φοιτητές να διεκδικήσουν στις 18 Μαΐου το αυτονόητο δικαίωμά τους.» αναφέρει η φοιτητική παράταξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Χθες στην Νομική, Σήμερα στη Φιλοσοφική, Αύριο μπορεί να είσαι εσύ.

Αυτή τη φορά θύματα δεν ήταν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτή τη φορά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, τριάντα κουκουλοφόροι χτύπησαν βίαια και χωρίς κανένα δισταγμό μέλη της παράταξης BLOCO, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός φοιτητή στο κεφάλι, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Χθες ήταν οι φοιτήτριες, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική Σχολή στην Αθήνα, σήμερα είναι οι φοιτητές μέλη του BLOCO στο ΕΚΠΑ.
Η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και έφτασε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στο μπάχαλο μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Η κατάργηση του ασύλου ανομίας είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ, τώρα όλοι μαζί πρέπει να συνταχθούμε για να τελειώσουν οι εγκληματικές δραστηριότητες μέσα στα πανεπιστήμια.

Καταδικάζουμε την επίθεση, ευχόμαστε ο τραυματισμός του συμφοιτητή μας να μην είναι σοβαρός και καλούμε σύσσωμους τους φοιτητές να διεκδικήσουν στις 18 Μαΐου το αυτονόητο δικαίωμά τους.

Το δικαίωμα σε ένα ασφαλές, ελεύθερο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε περισσότερα:

bloco

Νομική Αθηνών: Επίθεση δέχθηκαν 6 κοπέλες, μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Μία φοιτήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – «Όποιος χτυπάει φοιτητές, χτυπάει το Πανεπιστήμιο, χτυπάει την Παιδεία» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

απθ βιβλιοθήκη

ΑΣΟΕΕ: Επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς – Κρύφτηκαν στο πανεπιστήμιο

Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που πέρασε έξω από το Πανεπιστήμιο όχημα της ΟΠΚΕ. Περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο με πέτρες και μάρμαρα.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223