ΣΥΡΙΖΑ: Στις 14-17 Απριλίου το συνέδριο στο Τάε Κβον Ντο

Ο κύβος ερρίφθη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το πολυπόθητο συνέδριο θα διεξαχθεί το διάστημα από 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου και θα γίνει σύμφωνα με τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση.

Από την Πέμπτη 14 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου, πλην νέου απροόπτου, θα διεξαχθεί το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγγραφές νέων μελών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή συνέδρων και κατόπιν, εφόσον βεβαίως γίνει αποδεκτή από το συνέδριο η σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, θα γίνουν μέχρι και τις 14 Μαρτίου.

Σημειώνεται πως οι εγγραφές νέων μελών δεν θα σταματήσουν, απλώς όσοι εγγραφούν μετά από τις 14 Μαρτίου δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες που αφορούν το συνέδριο και την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Στο συνέδριo για πρώτη φορά θα γίνει (από τα μέλη μόνο) με εκλογή προέδρου και μελών Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, ύστερα από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα, δηλαδή στις αρχές Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εσωκομματική αντιπολίτευση της “Ομπρέλας” έχει ασκήσει κριτική και για το βάλτωμα στην εγγραφή νέων μελών, υποστηρίζοντας πως η συντριπτική τους πλειονότητα εγγράφηκε όταν γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης.

Από την πλευρά της, η Κίνηση Μελών και οι υπόλοιποι προεδρικοί επισημαίνουν τα προσκόμματα που έφεραν στην εγγραφή νέων μελών και τα «face control» που έγιναν από πολλούς υποστηρικτές των 53+ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, ιδίως στην Α’ Αθήνας, και τα οποία αποξένωσαν τη βάση από το κόμμα.

Θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ!
συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223