Έκτακτο: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε προ ολίγου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Αφορμή στάθηκε η κακοκαιρία «Ελπίς», ενώ αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας από το κυβερνών κόμμα.

Η πρώτη απάντηση από πλευράς της κυβέρνησης ήρθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Αύριο το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση δυσπιστίας και την απάντηση σε όσα είπατε θα τη δώσει η Βουλή στις επόμενες τρεις μέρες και θα λάβετε απαντήσεις για όλα τα ψέματα που είπατε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Πρόταση Μορφή Τσίπρας Βουλη

Λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, ότι θα ακούσουν την οικονομία, τις επενδύσεις, το κράτος δικαίου, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη διαχείριση κρίσεων και θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για τις αποδώσεις της κυβέρνησης που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

Μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση μομφής:

«Ήλθε η ώρα να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης για να ανασάνει ο τόπος…Γιατί δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την οργή της κοινωνίας με μισές συγγνώμες και δημοσκοπήσεις της χαράς. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες και στην κοινωνία τόση παρακμή». Ακολούθως είπε ότι αποφάσισε να «να καταθέσω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση…Ήλθε η ώρα να φύγετε γιατί στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου να δώσουν την μάχη μαζί μας για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ!
Πρόταση Μομφής Τσίπρας Βουλη
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223