Ουκρανία: Εντολή εκκένωσης της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης δόθηκε εντολή εκκένωσης της αμερικανικής πρεσβείας στην Ουκρανία.

Σε εκκένωση όλου του μη απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας τους στο Κίεβο προχωρούν οι ΗΠΑ όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η εκκένωση θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογα φυσικά και με τις εξελίξεις στο μέτωπο της ρωσοουκρανικής κρίσης η οποία, λόγω της ανάμιξης του ΝΑΤΟ, έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

Η πρεσβεία, όπως ανακοινώθηκε, στρέφεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνά της ενόψει της “αυξανόμενης ρωσικής επιθετικότητας”. Εν ολίγοις αναμένει εισβολή ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος τις αμέσως επόμενες ημέρες δεδομένων και των τελευταίων κινήσεων Ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα Ουκρανικά σύνορα.

Εικόνα δορυφόρου από ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας
Εικόνα δορυφόρου από ρωσικά στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα
Με ανάρτησή της στο twitter, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο γνωστοποίησε ότι έφτασε στην Ουκρανία η πρώτη αποστολή βοήθειας με όπλα και πυρομαχικά “για τους υπερασπιστές της πρώτης γραμμής”.

Σύμφωνα με το Reuters καθώς την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτή η διπλωματική οδός αφού Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ουκρανία συμφώνησαν να συνομιλήσουν στο Παρίσι για την κρίση στις 25 Ιανουαρίου σε επίπεδο συμβούλων.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την ουκρανική πλευρά.

Θες να γίνεις και συ μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση εδώ!
ουκρανία

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223