Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά

Επίσκεψη στο λιμανι του Πειραιά έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συνάντησε και συνομίλησε με αστέγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους για όλα όσα τους απασχολούν και αναζητούν λύση.

«Εδώ είμαστε οικογένεια κύριε πρόεδρε», ανέφερε στον πρωθυπουργό ένας από τους ανθρώπους που διαμένουν στο σημείο, μιλώντας για τη διαδρομή ανθρώπων με καταγωγή από διάφορες περιοχές της χώρας, από τα Τζουμέρκα ως την Κεφαλονιά, και την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και άλλων οργανώσεων, που διένειμαν ζεστά γεύματα, κουβέρτες και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καθώς και τους γιατρούς από την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στους αστέγους προσφέροντας υγειονομικό υλικό και ιατρική βοήθεια.

Κατά τη συζήτηση ετέθη και το θέμα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 με τον πρωθυπουργό να δεσμεύεται πως θα έχουν άμεσα συνάντηση με μονάδα εμβολιασμού και τον κ. Τσιόδρα γι’ αυτούς που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, επίσης, με αστυνομικούς και λιμενικούς που εκτελούν τη βάρδια τους και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Σε ανάρτηση του, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σημειώνει:

«Τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη των αστέγων του Πειραιά τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Dr. Αντώνιο Αυγερινό και τους εθελοντές για το τεράστιο ανθρωπιστικό τους έργο προς τους αδύναμους συμπολίτες μας».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ!
Επίσκεψη αστέγους
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223