Κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας για νέους εως 29 ετών

Η κατάργηση αφορά τους νέους έως 29 ετών.

Μειωμένοι από 2% έως 10% θα είναι το 2022 οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της μείωσης του τέλους κινητής τηλεφωνίας που διαμορφώνεται σε 10% από κλιμακωτό που ήταν από 12% έως 20%. Μέχρι τώρα το τέλος κινητής τηλεφωνίας ήταν:

– για λογαριασμούς μέχρι και 50€ (χωρίς ΦΠΑ) 12%,
– από 50,01€ μέχρι και 100€ (χωρίς ΦΠΑ) 15%
– από 100,01€ μέχρι και 150€ (χωρίς ΦΠΑ) 18%
– από 150,01€ και άνω (χωρίς ΦΠΑ) 20%

Το όφελος θα είναι μικρό για τους περισσότερους αλλά από το τίποτα είναι ευπρόσδεκτη η μείωσή του. Επίσης να σημειωθεί πως επί του τέλους κινητής τηλεφωνίας το δημόσιο χρέωνε και ΦΠΑ με αποτέλεσμα διπλή επιβάρυνση φόρων. Όπως είναι λογικό όσο μεγαλύτερος ο λογαριασμός τόσο μεγαλύτερο και το όφελος.

Η μείωση του τέλους θα επηρεάσει και την καρτοκινητή και πλέον κάθε κάρτα θα δίνει περισσότερα λεπτά ομιλίας και data.

Απαλλάσσονται του τέλους οι νέοι έως 29 ετών

Μεγαλύτερο είναι το όφελος για τους νέους έως 29 ετών καθώς οδεύει προς κατάργηση το τέλος κινητής τηλεφωνίας.

Η μείωση του τέλους θα γίνει αυτόματα για όλους εκτός από τους νέους. Για την κατάργησή οι νέοι 15 έως 29 θα πρέπει κάνουν εγγραφή στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας που αναμένεται να ανοίξει μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Η κατάργηση εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο. Η δήλωση γίνεται μέσω του gov.gr μέσω κωδικών Taxisnet. Εάν πρόκειται για ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης επικαλούμενος στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η απαλλαγή των τελών για τους νέους έως 29 ετών και η μείωση των τελών για θα αφαιρούν ένα βάρος από τους πολίτες ύψους 68 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πηγή: www.businessnews.gr

#κατάργηση

Κατάργηση

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223