Απειλές με κηδειόχαρτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ

Απειλές από τους γνωστούς.. αγνώστους δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας στην παράνομη κατάληψη αντιεξουσιαστών σε αίθουσα του Τμήματος Βιολογίας, ύστερα από 34 χρόνια.

Μάλιστα, κάποιοι έφθασαν στο σημείο να κολλήσουν σε κεντρικό σημείο στη Θεσσαλονίκη κηδειόχαρτα, με το ονοματεπώνυμο και του φωτογραφία του Πρύτανη. Στις αφίσες αναφέρεται πως “Ο πρύτανης επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του” και πως “η σωρός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο στέκι στο βιολογικό”

απειλές απθ

Τα κηδειόχαρτα έχουν κολληθεί στην Καμάρα, ενώ τα όσα αναγράφονται προκαλούν τρόμο. Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια.

Τάκης Θεοδωρικάκος: “Οι απειλές δεν περνάνε – Ασφάλεια για όλους στα πανεπιστήμια”

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή τις απειλές που δέχτηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μετά από τη λήξη κατάληψης χώρου του πανεπιστημίου, προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στα social media :

“Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους”.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftakistheodorikakos%2Fposts%2F730573128332160&show_text=true&width=500

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γνωστοί τραμπούκοι φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους”.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για γνωστούς τραμπούκους που “φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει”. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση”, τονίζει σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: amna.gr

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223