Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Pnyka Press, 8 στους 10 φοιτητές προτιμούν η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου 2021-22 να πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως.
Συγκεκριμένα, από τις 356 ψήφους οι 292 (82%) τέθηκαν υπέρ της εξ’ αποστάσεως εξεταστικής, ενώ μόλις 64 ψήφοι (18%) προτιμάει η εξεταστική να γίνει δια ζώσης.
Η θέση του Υπουργείου:
Η κυρία Κεραμέως έκανε γνωστό ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα πανεπιστήμια προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα.
Τι θα ισχύσει τους φοιτητές που νοσούν στην εξεταστική
Η κυρία Κεραμέως ερωτήθηκε και για τα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα για το τί θα ισχύει όταν ένας φοιτητής είναι θετικός στον κορωνοϊό, το διάστημα της εξεταστικής.
«Θα βγει εγκύκλιος σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα, με κατευθυντήρια οδηγία του υπ. Παιδείας προς τα ΑΕΙ, ώστε να έχουν την ευελιξία να προσαρμόσουν την περίοδο εξετάσεων ώστε να μη χάσει κάποιος φοιτητής την εξεταστική ή το έτος, επειδή νοσεί. Άρα θα υπάρχουν επαναληπτικές εξετάσεις» τόνισε η υπουργός.
Επιπλέον, η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι το τάιμινγκ με την Όμικρον είναι καλό για τα πανεπιστήμια, καθώς «ακολουθούν οι “νεκρές” εβδομάδες, δηλαδή το διάστημα μεταξύ του τέλους του εξαμήνου και της εξεταστικής. Δεν έχουμε μαζικές συναθροίσεις που είχαμε από Σεπτέμβρη – Δεκέμβριο. Επίσης, ο πληθυσμός στα πανεπιστήμια έχει από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις. Είναι στο 85% οι φοιτητές και στο 95% οι καθηγητές. Τα πανεπιστήμια είναι από τους πιο ασφαλείς χώρους» υπογράμμισε.
Επιπλέον ο υφυπουργός παιδείας Άγγελος Συρίγος με ανάρτηση του αναφέρει:
- Δεύτερη ευκαιρία σε φοιτητές που θα χάσουν τις εξετάσεις λόγω νόσησης
- Τα Πανεπιστήμια ανοίγουν κανονικά από την Δευτέρα. Το 84% των φοιτητών έχουν εμβολιαστεί.
- Τα Πανεπιστήμια σε μια εβδομάδα ολοκληρώνουν το ακαδημαϊκό εξάμηνο και ξεκινά η εξεταστική, ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει καθημερινή επαφή.
- Οι φοιτητές μπαίνουν σε μια διαδικασία που εκ των πραγμάτων τηρούνται οι αποστάσεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ώστε το κάθε τμήμα ξεχωριστά να έχει την δυνατότητα να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον φοιτητή που έχει νοσήσει και δεν πήγε να γράψει το μάθημα.
- Δεν θα γίνει δεύτερη εξεταστική και η δεύτερη ευκαιρία θα ισχύει μόνο για όσους φοιτητές έχουν νοσήσει. Το κάθε τμήμα θα έχει την δυνατότητα να αποφασίζει πως διαχειριστεί το θέμα. Στην πλατφόρμα edupass θα φαίνεται σε κάθε τμήμα πόσοι νοσούν.
Θες να γίνεις και εσύ μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση!
pnyka press pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn pn