Εμβολιασμοί

Ξεπέρασαν το 1,2 εκατ. οι εμβολιασμοί – Σε υψηλή κατάταξη η Ελλάδα στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1,2 εκατ. εμβολιασμοί σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία γεγονός που κατατάσσει τη χώρα ανάμεσα στις πρώτες θέσεις, αναφορικά με την πορεία εμβολιασμών του πληθυσμού. 

Η Μάλτα κρατάει την πρωτιά στους εμβολιασμούς και των δύο δόσεων ενώ ακολουθούν η Πολωνία, η Δανία, η Σλοβακία και στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, καταγράφοντας υψηλές αποδόσεις συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντίστοιχα στη χώρα οι εμβολιασμοί την έχουν φέρει στην έκτη θέση αναφορικά με τον πληθυσμό που έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Ποιοι έχουν σειρά

Οι ευπαθείς ομάδες θα είναι οι επόμενες που θα αιτηθούν για ραντεβού για το εμβόλιο, με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να προαναγγέλλει πως τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα γι’ αυτή την κατηγορία.

Ακόμη, ο κ. Θεμιστοκλέους επιβεβαίωσε ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα των 70-74 και στη συνέχεια των 65-69.

«Σύμφωνα με τις παραδόσεις υπολογίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου» ανέφερε ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης