Τρομοκρατία: Αποκτήσαμε νέα “17 Νοέμβρη”;

Τρομοκρατία: Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ΜΜΕ, στα σκαριά βρίσκεται μία νέα τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα μας. Ο λόγος για την οργάνωση “Πυρήνες Άμεσης Δράσης” της οποίας το “μανιφέστο” αναρτήθηκε πριν μερικές ημέρες σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου με τίτλο “Πυρήνες Άμεσης Δράσης: Απολογισμός και δημόσια πρόταση συγκρότησης δικτύου επαναστατικής βίας”.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε η οργάνωση φέρεται να έχει ήδη πυρήνες σε Αττική και Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας την ευθύνη για την οργάνωση, τον συντονισμό και την πραγματοποίηση εμπρηστικών επιθέσεων των προηγούμενων μηνών, με αφορμή την απεργία πείνας του αρχιδολοφόνου της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα:

 • Στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στο Κουκάκι
 • Στη ΙΓ’ ΔΟΥ στην περιοχή της Κυψέλης
 • Στην οικία του στελέχους της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου της ΝΔ, Στράτου Μαυροειδάκου, στο Ίλιον
 • Σε όχημα αστυνομικού, στην περιοχή των Πετραλώνων
 • Στην οικία του απόστρατου αντιστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χ.Κ.
 • Στην οικία του ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, Μ.Λ.
 • Στην οικία του Γιάννη Κατσιαμάκα, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αθηνών (ΠΟΑΞΙΑ) και απόστρατου αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ, στον Βύρωνα
 • Στην οικία και το όχημα της Κ.Μ. , αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων, στα Άνω Πατήσια
Τρομοκρατία
Τρομοκρατική Επίθεση των Πυρήνων Άμεσης Δράσης στην ΙΘ’ ΔΟΥ Αθηνών

στη Θεσσαλονίκη:

 • Στα γραφεία της Ελληνο-Αμερικάνικης Ένωσης, στον Βαρδάρη
 • Σε όχημα του Υπουργείου Εργασίας, στην οδό Μητροπόλεως
 • Στις στρατιωτικές κατοικίες απέναντι από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στην περιοχή των Ευζώνων
 • Στην πύλη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης
 • Στην οικία του αστυνομικού Η.Χ., στις Συκιές
 • Στην οικία του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτριου Παδιώτη, στις Συκιές
 • Στην οικία του εν αποστρατεία αρεοπαγίτη πρώην προέδρου εφετών Αντώνιου Τσαλαπόρτα, στη Χαριλάου
 • Στην οικία της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτης Λατινοπούλου, στην Καμάρα
 • Σε όχημα του Διπλωματικού Σώματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
 • Στην οικία της δεξιάς οικογένειας του αντισυνταγματάρχη Γ.Π. , στην Τριανδρία
 • Στην οικία της δεξιάς οικογενείας Ν. , στην Άνω Πόλη
 • Στην οικία της δεξιάς οικογενείας Κ. , στην κάτω Τούμπα

Στο κείμενο της η οργάνωση κάνει λόγο για τον διαρκή και, πλέον, πιο έντονο πόλεμο του καπιταλισμού απέναντι στο λαό και καλεί σε επιθέσεις κατά της “ακροδεξιάς” Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώτος στόχος τους είναι η ανάκτηση την πολιτική επικινδυνότητα του αναρχικού κινήματος απέναντι στο πιο “βάρβαρο” κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, που ονομάζεται καπιταλισμός. Ένας τέτοιος φιλόδοξος στόχος απαιτεί πρώτα από όλα οργάνωση, αυτοπειθαρχία, δέσμευση, συνέπεια και θέληση.

“Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα όσα αναφέραμε καθώς και την προοπτική που θεωρούμε ότι πρέπει να αποκτήσει ο αγώνας, δημιουργήσαμε τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης. Ένα εργαλείο αγώνα για να σηκώσουμε ξανά το τσεκούρι του πολέμου ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό. Μια οργανωτική σύζευξη επαναστατικών δυνάμεων που απλώνει παράλληλα και το χέρι για κοινό αγώνα προς κάθε ριζοσπαστική συνιστώσα που συμφωνεί και ασπάζεται τον πολιτικό σχεδιασμό και το πλαίσιο που καταθέτουμε και λειτουργεί με βάση τις αρχές της οριζοντιότητας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.”

Τρομοκρατία : Ανάρτηση των Πυρήνων Άμεσης Δράσης στο indymedia

Εν συνεχεία κάνουν λόγο για τους πρώτους στόχους τους μετά τη συγκρότηση της οργάνωσης.

Οι πρώτοι στόχοι των Πυρήνων Άμεσης Δράσης είναι:

 1. Να αποτελούν ένα εργαλείο αγώνα που θα διοχετεύει τη δυναμική όσων ομάδων ή ατομικοτήτων στρατευθούν για να συμμετέχουν στη βάση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής αγώνα που επιλέγουμε να προωθήσουμε. 
 2. Να αποτελέσουν μια ορατή έκφραση της ριζοσπαστικής κίνησης ενός τμήματος του αναρχικού κινήματος η οποία θέλουμε με το πέρασμα του χρόνου να γίνεται όλο και πιο μαζική, με όρους πολεμικής ισχύος και όχι απλά αριθμητικού συγκεντρωτισμού, όλο και πιο ανεξέλεγκτη, όλο και πιο αποτελεσματική στις επιλογές και τις στρατηγικές της. 
 3. Να επαναφέρουν στον κόσμο του αγώνα τη λογική της άμεσης αντιπαράθεσης με το κράτος και το κεφάλαιο. 
 4. Να μην αφήσουμε κανέναν και καμία μόνη απέναντι στον εχθρό. Η αλληλεγγύη οφείλει να μη γνωρίζει σύνορα.

Κλείνοντας καλούν τους “συντρόφους και τις συντρόφισσες” να δημιουργήσουν νέους “Πυρήνες Άμεσης Δράσης” σε όλη τη χώρα για τον συντονισμό και τη συνέχιση του αγώνα.

Η συγκεκριμένη οργάνωση σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων ΜΜΕ φέρεται να συνδέεται με την Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και με άλλες ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες πληροφορίες ως προς ποιες είναι αυτές οι οργανώσεις, αποκαλώντας τους “Πυρήνες Άμεσης Δράσης” συνονθύλευμα αυτών.

Η προηγούμενη περίοδος, επ’αφορμή την απεργία πείνας του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια & 25 χρόνια κάθειρξη Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δυνάμεις Ασφαλείας ως προς την αντιμετώπιση συντονισμένων επιθέσεων από αναρχικές συλλογικότητες. Υπό τη σκέπη της νύκτας οι γνωστοί-άγνωστοι όπως έχει γίνει της μόδας να τους αποκαλούμε κατάφεραν 400+ επιθέσεις σε διάφορους στόχους.

Πλέον, διαβάζοντας και το “μανιφέστο” της οργάνωσης “Πυρήνες Άμεσης Δράσης” βλέπουμε μία προσπάθεια αναβίωσης της αριστερής τρομοκρατίας όπως πολύ καλά τη γνωρίζουμε από τους δεκάδες νεκρούς που άφησε πίσω της τις δεκαετίες που ακολούθησαν τη Μεταπολίτευση.

#Τρομοκρατία #Τρομοκρατία_Ελλάδα #17_Νοέμβρη #Πυρήνες_Άμεσης_Δράσης #Τρομοκρατία

ΠΗΓΗ: popularfront.co

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης