Κατά την αρχαιότητα, ο πλανήτης μας δεν είχε την σημερινή του μορφή, αλλά αποτελούνταν από ένα ενιαίο κομμάτι γης: Την Πανγαία. Η κίνηση των τεκτονικών πλακών, βέβαια, σταδιακά διέσπασε την γη σε επτά αυτόνομα κομμάτια. Τις γνωστές για μας, ηπείρους. Είναι άραγε η Πανγαία απλώς ένα φυσικό φαινόμενο;

Οι άνθρωποι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πασχίζουμε να κρατήσουμε την ταυτότητα μας, εστιάζοντας στις διαφορές και αγνοώντας τις ομοιότητες μας. Έχουμε πλέον μάθει, να αντιμετωπίζουμε το ξένο με καχυποψία καθώς μας προκαλεί μία αίσθηση ανασφάλειας. Η ανάγκη να αναδείξουμε την διαφορετικότητα μας, μας έκανε να χωριστούμε σε στρατόπεδα, αλλά και να απομονωθούμε σε ατομικό επίπεδο.
Έρευνα του Pnyka Press για τη διαχείριση ζητημάτων από την κυβέρνηση και πρόθεσης ψήφου
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, πως κάποια στιγμή σε γεωγραφικό επίπεδο, θα επιστρέψουμε στην Πανγαία. Υπάρχει όμως η προοπτική, να συμβεί αυτό και στην κοινωνία μας ή είμαστε καταδικασμένοι να συνεχίσουμε να ζούμε μέσα στον διχασμό και την αποξένωση;
Στο φετινό TEDxAUEB, με τίτλο ΠΑΝΓΑΙΑ, δεν θα είσαι αποξενωμένος. Θα κληθείς να δραπετεύσεις από τον ατομικό σου κόσμο. Είσαι έτοιμος,να μετατρέψεις μαζί μας την διαίρεση σε προσθέση;
Κλείσε το εισητήριό σου σήμερα, από το TicketMaster στο: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2006020.html και ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε έναν κόσμο, από τον οποίο απουσιάζουν τόσο η αποξένωση όσο και ο διχασμός!
Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org.
Διαβάστε περισσότερα: Πανγαία TEDxAUEB
Η Ελληνική διπλωματία στο σταυροδρόμι του Κοσόβου
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ξεκινήσει κάποια ένοπλη σύγκρουση στο Κόσοβο, ωστόσο ανεξάρτητα από αυτό, η διένεξη επ’ αυτού του ζητήματος αποτελεί μία κρίσιμη πρόκληση για την Ελλάδα.
Το φαινόμενο Tate και το είδωλο στον καθρέφτη μας
Ο συγκεκριμένος άνδρας αποτελεί αυτήν την εποχή μια από τις πιο πολυσυζητημένες περσόνες παγκοσμίως, γνωστός για τις ιδιαίτερα ερειστικές απόψεις του απέναντι στο γυναικείο φύλο.
Δολοφονία γυναικών: Aνθρωποκτονία ή γυναικοκτονία;
Ο όρος γυναικοκτονία είναι παλαιάς προέλευσης και, μάλιστα, οι ρίζες του εντοπίζονται το 1976, όταν για πρώτη φορά καταγράφηκε από τη κοινωνιολόγο Diana Russel
Εκλογές στην Τουρκία: Νίκη του σουλτάνου ή τέλος εποχής;
Πρόσφατα ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την διεξαγωγή των τουρκικών γενικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.
Ο αναδυόμενος πολυπολικός κόσμος, τα Δυτικά Βαλκάνια και η Ελλάδα
Αν μία λέξη μπορεί να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο το πλέγμα της σημερινής συγκυρίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή είναι η κλιμάκωση.
Το τελευταίο διάστημα, ένα από τα ζητήματα που απασχολεί την επικαιρότητα είναι η υπόθεση της κ.Καϊλή, της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς.
Ευρωπαϊκό Mοντέλο Κοινωνικού Κράτους vs Νέα Δεξιά: Mετασχηματισμός ή ρήξη;
Η Ευρώπη – ιστορικά και γεωγραφικά- υπήρξε πρωτοπόρος τόσο στη δημιουργία όσο και στην ανάπτυξη/εφαρμογή του Κοινωνικού Κράτους.
Πανγαία