Συνετρίβη Boeing 737 στην Κίνα με 132 επιβάτες

Αεροσκάφος Boeing 737 με 133 επιβάτες συνετρίβη νωρίς σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος) στη νοτιοδυτική Κίνα όπως μετέδωσε πρώτη η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για πτήση της China Eastern Airlines με 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος που εκτελούσε το δρομολόγιο από Kunming προς Guangzhou – Βίντεο στα social media δείχνουν είκόνες από το σημείο συντριβής όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά

Συνετρίβη Boeing 737 στην Κίνα με 132 επιβάτες
Διαφήμιση – Advertisement

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για πτήση της China Eastern Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο από Kunming προς Guangzhou.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή του Γκουανγκσί, προκαλώντας πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες, αλλά μέχρι και αυτή την ώρα  δεν υπάρχει άμεση επιβεβαίωση για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.Η πτήση από το Κουνμίνγκ προς το Γκουανγκζού φάνηκε να χάνει γρήγορα ταχύτητα μετά τις 6.20 π.μ. πριν εισέλθει σε απότομη κάθοδο. Το αεροπλάνο σταμάτησε να μεταδίδει δεδομένα ακριβώς νοτιοδυτικά της κινεζικής πόλης Wuzhou, σύμφωνα με στοιχεία του Flight Radar.

Διαφήμιση – Advertisement
Συνετρίβη Boeing 737 στην Κίνα με 132 επιβάτες

Επιβεβαιώνει τη συντριβή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας


Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, στις 21 Μαρτίου 2022, ένα Βoeing 737 της China Eastern Airlines έχασε επαφή πάνω από το Wuzhou κατά τη διάρκεια της πτήσης Kunming-Guangzhou. Επιβεβαιώθηκε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 132 άτομα, μεταξύ των οποίων 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και έστειλε ομάδα εργασίας στο σημείο.

Συνετρίβη Boeing 737 στην Κίνα με 132 επιβάτες
Διαφήμιση – Advertisement

Στα social media κυκλοφορούν βίντεο που φέρονται να δείχνουν να έχει ξεσπάσει φωτιά στο σημείο συντριβής.

Διαφήμιση – Advertisement
Η China Eastern με έδρα τη Σαγκάη είναι μία από τις τρεις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, που εκτελεί πληθώρα δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού που εξυπηρετούν 248 προορισμούς.

Το αεροσκάφος παραδόθηκε στην China Eastern από την Boeing τον Ιούνιο του 2015 και πετούσε για πάνω από έξι χρόνια. Το δικινητήριο Boeing 737 με έναν διάδρομο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αεροπλάνα στον κόσμο για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η China Eastern λειτουργεί πολλαπλές εκδόσεις του κοινού αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων των 737-800 και 737 Max. Η έκδοση 737 Max καθηλώθηκε σε όλο τον κόσμο μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές.

Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Κίνας ενέκρινε αυτό το αεροπλάνο να επιστρέψει σε υπηρεσία στα τέλη του περασμένου έτους, καθιστώντας τη χώρα την τελευταία μεγάλη αγορά που το έκανε. Η τελευταία θανατηφόρα συντριβή πολιτικού αεροσκάφους στην Κίνα ήταν το 2010.

Συνετρίβη Boeing 737 στην Κίνα με 132 επιβάτες
Διαφήμιση – Advertisement

Διαβάστε περισσότερα:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223