Θυσιάζοντας την λογική στον βωμό της πολιτικής ορθότητας

Γράφει ο Ιωάννης Κολεΐδηςς

Αναμφίβολα τα δύο πρόσωπα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης αυτές τις μέρες είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου και η Δανάη Μπάρκα. πολιτικής ορθότητας

Η πρώτη διάλεξε να σχολιάσει επικριτικά ένα άρθρο που εξυμνούσε την ομορφιά της δεύτερης και αμέσως στα ελληνικά socia media έγινε χαμός.

Τι είπε λοιπόν η Λατινοπούλου; Ότι η χώρα μας είναι πρώτη στην παιδική παχυσαρκία και για τον λόγο αυτό δεν γίνεται να προβάλουμε ως πρότυπα εμφάνισης παχύσαρκα άτομα. Έθιξε την εμφάνιση της Μπάρκα; Όχι. Την αποκάλεσε άσχημη; Πάλι όχι, άλλωστε η ομορφιά είναι υποκειμενική. Είπε απλά αυτό που σκεφτόμαστε όλοι αλλά φοβόμαστε να εκφράσουμε στην εποχή που ζούμε, ότι δηλαδή ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του , να είναι όπως ο ίδιος διαλέγει , αυτό όμως δεν σημαίνει αυτόματα πως η επιλογή αυτή είναι σωστή και πρέπει να προβάλετε σαν πρότυπο.

Αν το συγκεκριμένο σχόλιο είχε γίνει πριν 5 ή 10 χρόνια θα θεωρούταν αυτονόητο και δεν θεωρώ πως θα υπήρχαν πολλές διαφωνίες. Γιατί όμως το 2022 ένα τέτοιο σχόλιο όχι μόνο δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων , αλλά οδήγησε και στην απομάκρυνση της Λατινοπούλου από την ΝΔ;

Η απάντηση είναι εύκολη. Στην εποχή που ζούμε δεν κυριαρχεί η λογική , αλλά η πολιτική ορθότητα. Διαλέγουμε να θυσιάσουμε την πρώτη ώστε να επικρατήσει η δεύτερη. Σημασία δεν έχουν τα γεγονότα ή η αντικειμενικότητα , αλλά τα συναισθήματα και τα πάθη.

Κυριαρχεί όμως και κάτι ακόμα , η υποκρισία. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή εντοπίζεται στην αντίδραση της κυβέρνησης, δηλαδή της ΝΔ. Το πρωί διέγραψε την Αφροδίτη Λατινουπούλου γιατί αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παχυσαρκίας και το απόγευμα ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε καμπάνια κατά της.. παχυσαρκίας.

Η woke culture που κυριαρχεί παγκόσμια φαίνεται ότι πλέον έχει έρθει και στην χώρα μας. Μηχανισμοί προπαγάνδας δουλεύουν νυχθημερόν ώστε να πείσουν ,κυρίως την νεολαία, πως δεν έχει σημασία να είσαι λογικός , αλλά να έχεις μια άποψη που δεν θα θίγει κανέναν, ακόμα και αν αυτό απαιτεί να θυσιάσεις την ίδια την κριτική σου σκέψη.

Δυστυχώς στον βωμό της πολιτικής ορθότητας φαίνεται ότι έχει βυθιστεί και το άλλοτε κυρίαρχο κεντροδεξιό κόμμα της χώρας, η ΝΔ , που στην μανιώδη προσπάθεια που καταβάλει το τελευταίο διάστημα να αποτινάξει οτιδήποτε δεξιό και συντηρητικό από πάνω της και να προσελκύσει ψηφοφόρους από το κέντρο και προς τα αριστερά , δείχνει να διώχνει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν μείνει κομματικά άστεγοι.

Οι επόμενες εκλογές θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον , όχι μόνο για οικονομικούς λόγους , αλλά και για να δούμε πως θα αντιδράσει η κοινωνία στην επέλαση της woke culture. Θα ψηφίσει κόμματα που την υποστηρίζουν , κόμματα όπως η ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, ή θα στραφεί σε πιο συντηρητικές επιλογές;

Διαβάστε Περισσότερα: πολιτικής ορθότητας πολιτικής ορθότητα

Μπορεί να έπεσα στις ουσίες, αλλά μόλις έκανα το πρώτο βήμα

“Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων ξεκινά με ένα βήμα” έρχεται να μας θυμίσει ο Λάο Τσέ, ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της κινεζικής φιλοσοφίας.

 πολιτικής ορθότητα


Πανεπιστημιακή Αστυνομία: μια αναγκαιότητα για την ελληνική πραγματικότητα

Σε κυρίαρχο ζήτημα της επικαιρότητας, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, έχει αναδειχθεί το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενόψει της επικείμενης εισόδου της ΟΠΠΙ στα ΑΕΙ.

Έρχεται νέο «Freedom Pass» έως 300 ευρώ για ακτοπλοικά, ξενοδοχεία, εστιατόρια

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης διακοπών, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, θα τρέξουν στο άμεσο διάστημα, στα πρότυπα του Freedom Pass.

πολιτικής ορθότητας πολιτικής ορθότητας πολιτικής ορθότητας

Avatar photo
Ιωάννης Κολεΐδης
Άρθρα: 4