Στις Βρυξέλλες την Δευτέρα ο Δένδιας – Συνάντηση Τσαβούσογλου με Μπορέλ

Τι αναφέρει το πρόγραμμα της Κομισιόν

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει την Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, όπως αναφέρει το πρόγραμμα της Κομισιόν.

ΣΕΥ της ΕΕ και Σύνοδος ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Σημειώνεται ότι αύριο Δευτέρα 22 Μαρτίου, πραγματοποιείται το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με φυσική παρουσία, ενώ την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τη Νότια Γειτονία, τα Δυτικά Βαλκάνια, και τις Σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Την Τρίτη 23 Μαρτίου θα μεταβεί στο Ντίσελντορφ όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Γερμανικού Ομόσπονδου Κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU), Armin Laschet.

Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα συμμετάσχει στην εαρινή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετασθούν είναι ο διαλογισμός για το μέλλον της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ 2030), καθώς και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν. 

Συνάντηση στις 25 Μαρτίου θέλει ο γγ του ΝΑΤΟ Υπενθυμίζεται δε, ότι προχτές ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πρότεινε συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 25 Μαρτίου στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης