Γράφει η Εύη Δροσάτου ανατροπές
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει να επιβεβαιώνεται η γλωσσική έκφραση: «Μην κάνεις σχέδια, γιατί ο θεός γελάει». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προγραμματίζουμε το βίο μας και να θέτουμε στόχους. Εν τούτοις, σχέδια και όνειρα μπορούν να πραγματωθούν, τι συμβαίνει όταν μια δυσάρεστη είδηση επισκιάσει τη ζωή μας; και το εύλογο ερώτημα είναι, εάν όντως την επισκιάζει.
Συχνά θα παρατηρήσουμε άτομα να βιώνουν συναισθήματα, όπως λύπη, απογοήτευση, θυμό και οργή. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συναισθήματα είναι ένα κοινό μονοπάτι, το οποίο συνδέει τους ανθρώπους, διότι είναι κοινά σε όλους.
Είναι πρόδηλο και επιβεβλημένη ανάγκη να αναζητήσουμε εμείς, οι άνθρωποι γεγονότα και καταστάσεις, οι οποίες μας ενώνουν και να αφήσουμε πίσω μας την εμπόλεμη ζώνη και το όραμα που ενδεχομένως να επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιοι της κοινωνίας του Χομπς, αλλά να ενστερνιστούμε την Αριστοτελική Πολιτεία. Πιο συγκεκριμένα, να γίνει κομμάτι μας η εν ισότητι ελευθερία, η οποία αποτελεί θεμελιώδη οργανωτική αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Γιατί η ελευθερία, η ισηγορία και η πραγματική και συνάμα ουσιαστική δημοκρατία να αποτελούν αρχές τις οποίες υποστήριζαν οι πολιτικοί φιλόσοφοι και να μην διέπουν αληθινά τη ζωή μας;
Πολλές φορές γίνεται επίκληση: «Ζούμε σε μια δημοκρατική Χώρα….» και στην επόμενη συζήτηση δυστυχώς εξωτερικεύονται απόψεις, οι οποίες είναι ρατσιστικές και υποβιβάζουν την ανθρώπινη υπόσταση. Έχουμε αντιληφθεί όντως την σπουδαιότητα της δημοκρατίας; Έχουμε αντιληφθεί τα θεμέλια της και την έννοια στο σύνολο της ή μετέρχεται ο άνθρωπος την έννοια προκειμένου να επωφεληθεί σε συγκεκριμένες περιστάσεις, δηλαδή το λεγόμενο «Όποτε τον συμφέρει».
Οι άνθρωποι χρειάζεται να φθάσουν στην ύπατη βαθμίδα της κατανόησης ότι αυτά τα οποία μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και υπάρχουν όντως καταστάσεις, οι οποίες μας χωρίζουν; Στην καθημερινή μας ζωή συναναστρεφόμαστε με ποικίλα άτομα με διαφορετικές προσωπικότητες και διαφορετικό ιδεολογικό κόσμο. Όμως, υπάρχουν γεγονότα, τα οποία συχνά είναι κοινά. Μια σοβαρή και κόλουρη (κολοβή) πάθηση είναι ο καρκίνος, ο οποίος έχει κατακλύσει τη ζωή μας.
Το ζήτημα είναι η έγκαιρη πρόληψη και η αντιμετώπιση όχι μόνο η ιατρική, αλλά και η δέουσα υποστήριξη, όπου πρέπει να υποδείξουν τα συγγενικά πρόσωπα και ο περίγυρος, οι λεγόμενες «κοινωνικές γλώσσες», οι οποίες πολλές φορές διαχειρίζονται την εν λόγω κατάσταση κακόβουλα. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι μια πάθηση, η οποία μπορεί να σημάνει το τέλος της ζωής είναι ικανή για μια συνολική αναθεώρηση της.
Η ζωή δεν κυλά ομαλά. Οι ανατροπές και οι αλλαγές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της. Μια αλλαγή μπορεί να έχει ως άμεση απόρροια της ένα νέο ξεκίνημα, αλλά μπορεί και μια δυσάρεστη κατάληξη. Δεσπόζουσα σημασία έχει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και όλοι μας να αντιληφθούμε ότι χρειαζόμαστε μια συνολική στήριξη (προσωπική και κοινωνική), για να διαχειριστούμε τις ανατροπές με έλλογο τρόπο.
Ζούμε σε μια κοινωνία, όπου η λεγόμενη ανθρωπιά έχει εκλείψει; Και εάν ναι, είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε; Είναι καιρός για μια αλλαγή, η οποία θα πηγάζει από μέσα μας και θα ξεκινήσει μεμονωμένα, αλλά σιγά σιγά θα έχει αντίκτυπο και στο κοινωνικό σύνολο, διότι θα αποτελεί αλλαγή του. Είναι αναγκαίο να επιτευχθεί μια αλλαγή αληθινή και όχι κίβδηλη. Να ζούμε για το είναι και όχι το φαίνεσθαι.
Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org.
Διαβάστε περισσότερα: ανατροπές παρθενίας
Το σύστημα κοινωνικής πίστωσης στην Κίνα
Θυμίζοντας το γνωστό έργο “1984” του George Orwell, η κινεζική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα πολύπλοκο σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης για τους 1,4 δισεκατομμύρια πολίτες της.
Στο μακρινό 1899 στη Χάγη, έγινε η πρώτη απόπειρα χειραγώγησης της ορμέμφυτης τάσης του ανθρώπου για χρήση ένοπλης βίας στις διεθνείς σχέσεις, με την υπογραφή της πρώτης Σύμβασης της Χάγης Βασιλεία
Κατά το πέρασμα των αιώνων, έχουν εμφανιστεί πολλές θανατηφόρες ασθένειες που έπληξαν το ανθρώπινο είδος, η πιο πρόσφατη πανδημία που άφησε το στίγμα της είναι ο κορωνοϊός ή αλλιώς COVID-19.
Για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν
Ήδη από την εγκαθίδρυση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021, η παγκόσμια κοινότητα θορυβήθηκε, βλέποντας να αναδύεται ξανά στους κόλπους της κρατικής εξουσίας,
Κλιματική αλλαγή – Υπάρχει ελπίδα;
Η κλιματική αλλαγή, ως γνωστόν, είναι το φαινόμενο της μεταβολής του παγκόσμιου κλίματος, της μεταβολής των μετεωρολογικών συνθηκών, δηλαδή, για εκτεταμένα χρονικά
διαστήματα. τουριστική εκπαίδευση
Με τον όρο sex trafficking ή σωματεμπόριο, αναφερόμαστε στη καταναγκαστική, παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας. τουριστική εκπαίδευση
Παλινόρθωση της Ακροδεξιάς (;)
Ενώ θα περίμενε κανείς πως ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος θα επηρέαζε αρνητικά τους δημοσκοπικούς δείκτες των ακροδεξιών παρατάξεων σημειώθηκε αύξηση της προτίμησης τους.
Είναι το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε πάνω στις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι εχθροί του χθες, Γαλλία και Γερμανία, έγιναν σύμμαχοι για ένα καλύτερο αύριο.