Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε παράπονα για τον “αντικομμουνισμό” της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε παράπονα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον “αντικομμουνισμό” της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συνάντηση με τον Ερντογάν. Το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε σήμερα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, “ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρωθυπουργό, καθώς είναι μεγάλη η ανησυχία στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πολύ περισσότερο που αυτές οι σχέσεις -εξαιτίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία- διαμορφώνονται με βάση το στόχο για τη συνοχή στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά και με βάση τους ενεργειακούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς, στους οποίους εμπλέκονται οι δύο χώρες.

Αυτό το πλαίσιο διαχρονικά ενισχύει τις διεκδικήσεις της τουρκικής άρχουσας τάξης και τροφοδοτεί ένα “παζάρι” για διευθετήσεις μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών “εταίρων”, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ευρωατλαντικά σχέδια -και μάλιστα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σε εξέλιξη- όχι μόνο δεν συνιστά “ασπίδα” έναντι του τουρκικού “αναθεωρητισμού”, αλλά μπορεί να εμπλέξει τη χώρα και τον λαό σε μεγάλους κινδύνους».

Ο κ. Κουτσούμπας “κατήγγειλε στον πρωθυπουργό απαράδεκτα φαινόμενα αντικομμουνισμού, διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεων του ΚΚΕ που εκπορεύονται από δυνάμεις και κύκλους της ΝΔ όπως Π.χ. από τη ΔΑΠ στον χώρο της νεολαίας, με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά γενικεύοντας και για όλη την ιστορική του διαδρομή”.

Τέλος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε στον πρωθυπουργό περαστικά και ταχεία ανάρρωση από τον κορονοϊό.

Διάβασε περισσότερα:

Η Μολδαβία υπέβαλλε αίτηση για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε παράπονα στον Κ. Μητσοτάκη για την ΔΑΠ - ΝΔΦΚ
Διαφήμιση – Advertisement
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223