Ουκρανία: Επιστρέφουν στις βάσεις τους ορισμένα Ρωσικά στρατεύματα

Ουκρανία: Επιστρέφουν στη βάση τους ορισμένες Ρωσικές μονάδες που είχαν αναπτυχθεί κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα

Κάποια ρωσικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στους στρατώνες τους, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που η Δύση ανησυχεί ότι επίκειται μια ρωσική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ουκρανίας.
Ουκρανία: Επιστραφούν στις βάσεις τους ορισμένα Ρωσικά στρατεύματα
Διαφήμιση – Advertisement“Οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής περιοχής, αφού ολοκλήρωσαν τα γυμνάσιά τους, έχουν ήδη αρχίσει (…) να επιστρέφουν στους στρατώνες τους”, δήλωσε ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Την είδηση μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP με ανάρτησή του στο twitter:

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε την είδηση ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ολοκλήρωσαν κάποια γυμνάσια και διατάχθηκε η αποχώρησή τους ενώ αναφέρεται σε video που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο δείχνει ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα να επιστρέφουν στη βάση τους από ασκήσεις. Το βίντεο παρουσιάζει μια πορεία εκτός δρόμου με άρματα μάχης, καθώς και άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού που φορτώνονται σε ένα τρένο.

Ουκρανία: Επιστραφούν στις βάσεις τους ορισμένα Ρωσικά στρατεύματα
Διαφήμιση – Advertisement

Σε ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δείχνει τον υπουργό Ιγκόρ Κονατσένκοφ να μιλά για την αποχώρηση των στρατευμάτων.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την πρώτη ένδειξη υποχώρησης της Μόσχας στην κρίση με τη Δύση που ξεκίνησε στα τέλη του 2021.

Η Ρωσία είχε συγκεντρώσει από τον Δεκέμβριο περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, εγείροντας φόβους στο Κίεβο για το ενδεχόμενο επικείμενης εισβολής. Η Μόσχα διαψεύδει αυτό το σενάριο, αλλά ζητεί εγγυήσεις για την ασφάλειά της, όπως μια δέσμευση ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, κάτι που οι Δυτικοί απορρίπτουν.

Η Ρωσία πραγματοποιεί αυτό το διάστημα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Λευκορωσία, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ!
Ουκρανία: Επιστραφούν στις βάσεις τους ορισμένα Ρωσικά στρατεύματα
Διαφήμιση – Advertisement
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223