Αλέξης Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ευθύνες από την Αστυνομία που δεν προστάτευσε την… Αστυνομία

Έντονα καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ τα βίαια επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στην Νέα Σμύρνη στο περιθώριο της συγκεντρώσεις των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης», ανέφερε και πρόσθεσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία».

Την ίδια ώρα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφραζαν χθες τον προβληματισμό τους γιατί, ενώ υπήρχαν καλέσματα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα για κινητοποιήσεις διαφόρων ομάδων, δεν υπήρξε σχεδιασμός από την ελληνική αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια και να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί… Με λίγα λόγια από την Κουμουνδούρου ζητούν ευθύνες από την αστυνομία που δεν προστάτευσε την… αστυνομία από τις επιθέσεις των διαδηλωτών…

Όσο για τις κυβερνητικές αιτιάσεις περί ξεσηκώματος των πολιτών εν μέσω lockdown από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «τα 3.215 κρούσματα προέκυψαν, ενώ οι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια τους εδώ και τέσσερις μήνες». Ξεχνούν, βέβαια, στην Κουμουνδούρου ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πάρει την ανιούσα από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν μαζικά διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και συνέχισαν αντίστοιχες διαδηλώσεις για την υπόθεση Κουφοντίνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

συριζα
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης