O Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Έκλεισε η συμφωνία-«μαμούθ» – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή – Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από τη Wall Street, όπου εισήχθη το 2013 Έλον Μάσκ
Το μεγαλύτερο «deal» για την εξαγορά μιας ιδιωτικής επιχείρησης εδώ και δύο δεκαετίες επισφράγισε απόψε ο Έλον Μάσκ, καθώς αποκτά το Twitter έναντι ποσού που ανέρχεται σχεδόν σε 44 δισ. δολάρια, όπως έγραψαν οι New York Times. Έλον Μάσκ
Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc ανεστάλη εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια. Έλον Μάσκ
Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων. Έλον Μάσκ
«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μάσκ σε ανακοίνωσή του. Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013. Έλον Μάσκ
Νωρίτερα τον Απρίλιο, ο Έλον Μάσκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είχε προσφερθεί ν’ αγοράσει το Twitter έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.
Η εταιρεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε αρχικά αρνηθεί τη συμφωνία και είχε κινηθεί για να αποτρέψει την εξαγορά. Ωστόσο, το Twitter έγινε πιο δεκτικό σε μια προσφορά αφότου ο Μασκ αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεδρίασε την Κυριακή για να συζητήσει το σχέδιο του Έλον Μάσκ και την προσφορά του, είπε στο CNBC μια πηγή με γνώση της κατάστασης.
Το Bloomberg και το Reuters είχαν αναφέρει ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία ακόμα και τη Δευτέρα. Το διοικητικό συμβούλιο διαπραγματεύτηκε με τον Μάσκ τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τους New York Times.
Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Ο Έλον Μασκ, όμως, με μία ανάρτησή του στο Twitter, έδειξε πως τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους: «Ελπίζω ότι ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».
Στις 17.45 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κυμαινόταν στα 50,36 δολάρια, με άνοδο +2,92%. Στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε και στο +4%, ενώ προσυνεδριακά έφτασε και στο +5%.
Το Twitter πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι αυτά θα είναι απογοητευτικά.
«Το κλείδωμα μιας συμφωνίας σήμερα ή αύριο μπορεί να ακούγεται αρκετά ελκυστικό για κάποιον που γνωρίζει ότι έχει κακά νέα να ανακοινώσει», είπε ο αναλυτής Gordon Haskett.
Ο Έλον Μασκ, θερμός χρήστης και ο ίδιος του Twitter, είχε εδώ και καιρό βρεθεί κοντά στην εταιρεία. Προηγουμένως, είχε συγκεντρώσει περισσότερο από 9% των μετοχών και απέρριψε μια πρόταση να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου, πριν υποβάλει την προσφορά εξαγοράς.
Ο Μασκ έχει υποστηρίξει ότι πρέπει να «μεταμορφωθεί» βγαίνοντας από το χρηματιστήριο, ώστε να μπορεί να γίνει φόρουμ ελεύθερου λόγου. Έχει δηλώσει επίσης ότι τα συμφέροντα των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Twitter «απλώς δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους».
Διαβάστε περισσότερα:
Τι πραγματικά συμβαίνει στη Σανγκάη
Παρακολουθώ έντρομη όλα όσα συμβαίνουν στη Σανγκάη τις τελευταίες ημέρες και ένιωσα μία έντονη ανάγκη να αναφερθώ στο χάος που έχει προκαλέσει η πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Ο Παύλος Πολάκης αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον φαινόμενο πολιτικού, κατά τη γνώμη μου με αρνητικό πρόσημο.
Γιατί καταρρέει το εκπαιδευτικό σύστημα;
Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν τα σημερινά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας είναι απόρροιες του κακού εκπαιδευτικού συστήματος;