Νίκος Παππάς: Στην ανακρίτρια για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Στην ανακρίτρια απολογείται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, αδίκημα που συνδέεται με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη απολογείται σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα), αδίκημα που συνδέεται με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Η δικαστική λειτουργός, όπως αναφέρει το capital, αφού ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της έρευνάς της, λαμβάνοντας καταθέσεις μαρτύρων γύρω από την υπόθεση, ζήτησε από τους κατηγορούμενος να προσέλθουν για να απολογηθούν.

“Οργανωτής”

Ενώπιον της ανώτατης δικαστικής λειτουργού απολογήθηκε προχθές ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην οποία έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή της εταιρείας με τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Νίκος Παππάς: Απολογείται στην ανακρίτρια για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών
Διαφήμιση – Αdvertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας ο επιχειρηματίας και εργολάβος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα πλην του Νίκου Παππά, στον οποίο απέδωσε ρόλο οργανωτή του σχεδίου, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πριν τις αποκαλύψεις του είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η ιστορία του.

Ο κ. Καλογρίτσας, μάλιστα, ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακρίτρια, ότι μετά τον πόλεμο και τις επιθέσεις για τα περίφημα βοσκοτόπια, εκείνος δεν προχώρησε σε καμία αποκάλυψη, όσον αφορά το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις που είχαν προηγηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε, κάθε φορά ακολουθούσε τη θεσμική οδό για αυτό και την πρώτη φορά που μίλησε για το παρασκήνιο, ήταν ενώπιον δικαστηρίου και συγκεκριμένα ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο και εκδίκασε τη διαφορά του με τους εκπρόσωπους του λιβανέζικου ομίλου και τη δεύτερη φορά όταν κλήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου με την ιδιότητα πλέον του κατηγορούμενου.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ!
Νίκος Παππάς: Απολογείται στην ανακρίτρια για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών
Διαφήμιση – Αdvertisement

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223