Υπ. Παιδείας: «Ξηλώθηκαν» οι δυο εισηγήτριες για το αναχρονιστικό βίντεο γονιμότητας

Αλλάζει, με παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το πλαίσιο εξέτασης και έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Μετά την υπόθεση των αναχρονιστικών βίντεο της ΜΚΟ «Προγεννητική Αγωγή», η υπουργός συγκάλεσε συνάντηση με την υφ. Παιδείας Ζέττα Μακρή, τον ΓΓ Αλέξανδρο Κόπτση και τα μέλη του ΔΣ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η υπουργός ζήτησε:

• Την άμεση τροποποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση του ελέγχου κατά την εξέταση και έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος.
• Την επανεξέταση του στελεχικού δυναμικού του ΙΕΠ που συμμετέχει στις διαδικασίες έγκρισης των εν λόγω προγραμμάτων.

Εκτός ΙΕΠ οι δυο εισηγήτριες
Στο ανωτέρω πλαίσιο ελήφθησαν ήδη από το ΔΣ του ΙΕΠ τα ακόλουθα μέτρα:

• Σε επίπεδο διαδικασίας, κάθε σχετική αίτηση από φορέα θα ελέγχεται από δύο τουλάχιστον εισηγητές. Στη συνέχεια θα ακολουθεί εξέταση και έλεγχος από τον προϊστάμενο του Τμήματος και τελικά από το Διοικητικό Συμβούλιο.
• Σε κάθε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, θα εξετάζονται το μέγιστο 20 εισηγήσεις σχετικά με αιτήσεις φορέων.
• Το υλικό των αιτήσεων προς έγκριση θα κοινοποιείται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το αργότερο μία εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση, κατά την οποία θα συζητηθεί.
• Δεν θα γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων έγκρισης προγραμμάτων μετά το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους.
• Σε περίπτωση αιτήματος επανέγκρισης εκπαιδευτικού προγράμματος ή υλικού, θα υποβάλλεται εκ νέου όλο το υλικό, και όχι μόνο οι αλλαγές ή τυχόν προσθήκες.
• Θα υπάρξει στοχευμένη επιμόρφωση, όσον αφορά στις διαδικασίες και τα κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος.
• Εντός της εβδομάδας, θα ληφθούν αποφάσεις για θέσεις ευθύνης σε τομείς έγκρισης των εν λόγω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι δυο εισηγήτριες που ήταν υπεύθυνες για την εξέταση του προγράμματος της «Προγεννητικής Αγωγής» -που τελικά εγκρίθηκε- υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Πηγή: iefimerida.gr

θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ!
ξηλώθηκαν
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223