Κοινή δήλωση για τη πανδημία από ΔΝΤ, ΠΟΥ, ΠΟΕ και Παγκόσμια Τράπεζα

Τους ηγέτες όλων των κρατών να χρηματοδοτήσουν επειγόντως έναν νέο χάρτη πορείας προϋπολογισμού 50 δισ. δολαρίων με στόχο να επιταχυνθεί η δίκαιη διανομή εργαλείων υγείας που θα βοηθήσει στον τερματισμό της πανδημίας παρότρυναν οι επικεφαλής των παγκόσμιων χρηματοδοτικών οργανισμών, υπηρεσιών υγείας και εμπορίου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από το Στρασβούργο, σε δήλωση που έκαναν οι ηγέτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου τονίζουν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ενεργήσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ή με κίνδυνο συνεχιζόμενων κυμάτων και της έκρηξης κρουσμάτων του COVID-19 καθώς και πιο μεταδοτικών και θανατηφόρων παραλλαγών του ιού γεγονός που θα υπονόμευε την παγκόσμια ανάκαμψη.

Σημειώνουν δε πως πλέον έχει καταστεί απολύτως σαφές ότι δεν θα υπάρξει ευρεία ανάκαμψη χωρίς τερματισμό της κρίσης στην υγεία με πρόσβαση στον εμβολιασμό που αποτελεί το κλειδί και για τα δύο.

Η κοινή δήλωση βασίζεται σε μια πρόσφατη ανάλυση του προσωπικού του ΔΝΤ, η οποία διαπίστωσε ότι απαιτούνται νέες επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, της προσφοράς, των εμπορικών ροών και της παράδοσης, εργαλείων υγείας, η οποία θα επιταχύνει τη δίκαιη διανομή διαγνωστικών, οξυγόνου, θεραπειών, ιατρικών προμηθειών και εμβολίων.

Με τα 50 δισ. δολάρια, θα μπορούσε, σύμφωνα με τους επικεφαλής να τερματιστεί η πανδημία ταχύτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, να μειωθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι, να επιταχυνθεί η οικονομική ανάκαμψη και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για παγκόσμια παραγωγή ύψους 9 τρισ. δολαρίων έως το 2025.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Κοινή Δήλωση
Κοινή Δήλωση – Κοινή Δήλωση ΔΝΤ, ΠΟΥ, ΠΟΕ, Παγκόσμια Τράπεζα

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 401

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.