Εστιατόριο στο Τελ Αβίβ

Η ζωή στο Ισραηλ μετά τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού -Άνοιξαν μπαρ και εστιατόρια.

Ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο της επιστροφής στην μετά την πανδημία κανονικότητα έκανε το Ισραηλ ανοίγοντας τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ στους εμβολιασμένους κατόχους των «πράσινων διαβατηρίων».

«Επιστρέφουμε στη ζωή», είπε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την ώρα που έκοβε ένα κομμάτι από γλυκό σε καφετέρια στην Ιερουσαλήμ, καθώς περίπου το 40% του πληθυσμού έχει λάβει το εμβόλιο για την Covid-19. Πάνω από 3,7 εκατ. από τα συνολικά εννέα των κατοίκων του Ισραήλ έχουν λάβει από τον περασμένο Δεκέμβριο που ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ενώ σχεδόν πέντε εκατ. έχουν λάβει μία δόση.

ισραηλ

Το Ισραηλ έθεσε σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα το πρόγραμμα των «πράσινων διαβατηρίων», που επιτρέπει σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19 να εισέρχονται σε γυμναστήρια, πισίνες κι άλλες εγκαταστάσεις. Αλλά οι πολίτες περίμεναν με ανυπομονησία την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ, καθώς σηματοδοτεί την αποκατάσταση υπηρεσιών που αγγίζουν την καθημερινότητα πολλών Ισραηλινών. Η εστίαση επιτρέπεται πλέον σε κλειστούς χώρους – έως και 75% – των εστιατορίων με μέγιστο αριθμό εκατό θαμώνων και τα τραπέζια σε απόσταση δύο μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Ευθύνες σε Τσίπρα για διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας από Μητσοτάκη – Ανακοινώνει πρωτοβουλίες με βάση τις προτάσεις Αλιβιζάτου.

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης