Γράφει η Βίλμα Πιλάτου μαστροπεία
Ο κάθε ενεργός πολίτης, θα ήταν σωστό πριν εκφράσει μια άποψη ή ασκήσει κριτική, να έχει ενημερωθεί πιο πριν όσο πιο πολύ γίνεται για το θέμα. Μεγαλώνοντας, όταν ακούγαμε να γίνεται αναφορά σε άτομα που εργάζονται σε οίκους ανοχής βλέπαμε τους γύρω μας να χαρακτηρίζουν τα άτομα αυτά με υποτιμητικά και προσβλητικά επίθετα. Έτσι μεγαλώνοντας, αποκτήσαμε παρόμοιες πεποιθήσεις, τουλάχιστον ενδόμυχες, ακόμα και αν θεωρούμαστε μια πιο προοδευτική γενιά.
Είναι σημαντικό να αναλογιστεί κανείς τι οδήγησε αυτά τα άτομα, σε αυτό το επάγγελμα. Μερικά το κάνουν από επιλογή, έχοντας πλήρη συνείδηση και έχοντας αποδεχτεί τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος. Δυστυχώς όμως, τα άτομα αυτά αποτελούν τη μειοψηφία. Τα περισσότερα υπέστησαν θύματα εμπορίου λευκής σαρκός. Από το εμπόριο αυτό ωφελείται μόνο ο διακινητής και ο καταναλωτής, ενώ το άτομο έχει την ιδιότητα του αντικειμένου.
Η επιρροή που έχουν ασκήσει τα βίντεο πορνό σε αυτή την κατάσταση είναι τρομερή. Τα θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός είναι ως επί το πλείστον γυναίκες, καθώς τα βίντεο αυτά απευθύνονται, ως επί το πλείστον, σε ανδρικό κοινό. Μάλιστα, είναι αρκετά συνηθισμένο οι γυναίκες να υποβαθμίζονται στα περισσότερα από αυτά και πάνω τους να ασκούνται διάφορες μορφές βίας, ψυχικές και σωματικές . Οι χρήστες εθίζονται στα βίντεο αυτά και έτσι οι παραγωγοί τα κάνουν ακόμα πιο ακραία για να θρέψουν τον εθισμό του χρήστη. μαστροπεία
Αυτή η κατάσταση, έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζει τα άτομα αυτά στην ψυχική και σωματική τους υγεία. Πολλοί αναπτύσσουν ψυχικές ασθένειες λόγω της έκθεσης χωρίς τη θέληση τους στο κοινό και την υποβάθμιση που αυτή η έκθεση συνεπάγεται. Έτσι, καταφεύγουν στις ουσίες για να ξεχαστούν. Συχνά, επίσης, είναι και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς δε λαμβάνονται πάντα τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Παράλληλα το στίγμα που τους αφήνει στην κοινωνία, μέχρι και χρόνια αργότερα, είναι ανεξίτηλο και επηρεάζει ακόμα και την οικογένειά της. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου, μετά από διαζύγιο, μητέρες δεν έχουν το δικαίωμα να δουν τα παιδιά τους.
Σε έρευνα της Ελληνικής αστυνομίας το 2022 ανακαλύφθηκε ότι το 70 τοις εκατό των θυμάτων αποτελούν γυναίκες. Μια αλλοδαπή γυναίκα σε συνέντευξή της με την «Καθημερινή» περιέγραψε την εμπειρία της με το κύκλωμα. Δήλωσε πως εκείνοι που κινούν τα νήματα είναι άτομα υπεράνω υποψίας, όπως για παράδειγμα πολιτικοί και βιομήχανοι.
Η ίδια, θέλοντας να παρέχει στα παιδιά της μια αξιοπρεπή ζωή δέχτηκε να γίνει συνοδός πολυτελείας, έχοντας ως μισθό πέντε χιλιάδες ευρώ το μήνα. Εννοείται πως τα χρήματα είναι μαύρα καθώς στην Αθήνα ειδικά κάτω από το δέκα τοις εκατό των οίκων ανοχής είναι νόμιμοι και δηλωμένοι. Φυσικά, η υπόσχεση που της δόθηκε δεν πραγματοποιήθηκε και έτσι έπεσε θύμα του κυκλώματος.
Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά το κοινωνικό στίγμα και την ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία. Μια πολύ γνωστή ηθοποιός της βιομηχανίας του πορνό, η Μία Καλίφα αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να υπογράψει ένα συμβόλαιο σε πολύ μικρή ηλικία. Το συμβόλαιο δε γινόταν να σπάσει και έτσι όχι μόνο εκτέθηκε αλλά η ζωή της απειλήθηκε από την μουσουλμανική κοινότητα καθώς, τα βίντεο που έκανε θεωρήθηκαν προσβλητικά.
Παράλληλα εμφανίστηκε μια νέα εξάρτηση, η οποία αναγνωρίστηκε από την ιατρική κοινότητα, η εξάρτηση στο πορνό, η οποία έχει σχέση και με την εικόνα που έχει ο χρήστης για τους άλλους αλλά και με την αυτοεικόνα του. Γενικά ο κόσμος του σεξ έχει μια δική του ξεχωριστή κουλτούρα, η οποία επηρεάζεται από την εποχή, την κοινωνία, τα άτομα και τις καταστάσεις. Το θέμα είναι να δούμε πως θα μπορέσουμε να επιλύσουμε το κομμάτι αυτό που κάνει κακό στην ιδεολογία που αναπτύσσεται σχετικά με το πώς πρέπει να μεταχειριζόμαστε το άλλο άτομο και το πώς πρέπει να γίνεται η πράξη.
Έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες και οργανώσεις, οι οποίες φιλοξενούν θύματα ψυχικής και σωματικής κακοποίησης. Έχει αρχίσει επίσης να γίνεται περαιτέρω μελέτη σχετικά με αυτό τον τομέα στον κλάδο της ψυχολογίας, ενώ παράλληλα επαγγέλματα όπως ο σεξολόγος γίνονται ευρέως γνωστά. Πολλά είναι τα άτομα αυτά που ζήτησαν βοήθεια αλλά και που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα. Ένα θέμα που θα πρέπει να αρχίσει να συζητείται πιο συχνά και είναι μη αμελητέο.
Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org.
Διαβάστε περισσότερα: μαστροπεία μαστροπεία
μαστροπεία μαστροπεία μαστροπεία μαστροπεία