Η «επιστροφή» των 300 του Λεωνίδα

Η "ανάσταση" των σύγχρονων 300 του Λεωνίδα στις εκλογές του 23΄που διεκδικούν μία θέση στην ελληνική βουλή, με ιδεολογία και απόψεις της εποχής του "προ Χριστού" ...

Γράφει η Ευδοκία Πετμεζά Εκλογές

Με την λήξη των φετινών εκλογών και την σαρωτική νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, η νεοσύστατη ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κυβερνήσει για ακόμα μια επιτυχημένη 4ετια.
Είναι, ωστόσο, σημαντικό να αξιολογήσουμε τα ποσοστά και των λοιπών κομμάτων, και ειδικότερα αυτών,  όπως οι λεγόμενοι «Σπαρτιάτες». Το ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες» μπήκε στη Βουλή ως 5ο κόμμα με ποσοστό 4,64%.

Τι σημαίνει “Σπαρτιάτες” Εκλογές

Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι.

Πρέπει να γίνει συνειδητό ότι ένα ποσοστό Ελλήνων, εν έτει 2023, αποφάσισε να παραχωρήσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα ακροδεξιό κόμμα με εθνικιστικές και συντηρητικές προσεγγίσεις και πιστεύω. Ένα ποσοστό Ελλήνων, που προφανώς υστερεί στην Πολίτικη Παιδεία, νομίζει ότι επαναφέροντας την κοινωνική οργάνωση του παρελθόντος, θα ανακτήσει την χαμένη, κατά αυτούς, κοινωνική τους ευημερία.

Είναι τραγικό να μπαίνει στη Βουλή των Ελλήνων, στο σπίτι της Δημοκρατίας, ένα κόμμα με απόψεις όπως η περιχαράκωση της Ελλάδας, ή η εγωιστική πρόταξη του εθνικού συμφέροντος, το οποίο μάλιστα “κατάφερε” μέχρι και να αποκτήσει τη στήριξη των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ευθαρσώς ότι ήταν «το καύσιμο που μας έδωσε ώθηση να τα καταφέρουμε». Αυτό από μόνο του λέει πολλά (!) .

Δόθηκε ποσοστό 4.64% στο κόμμα που λέει ότι  υποστηρίζει το τρίπτυχο ” πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” και αγωνιά να προστατεύσει την ελληνική χριστιανική ορθοδοξία, αλλά οι υποστηρικτές του επευφημούν αστρολόγους και απευθύνονται στον Αρχιεπίσκοπο με τον χαρακτηρισμό “σιγά θα σκίσεις κανένα καλσόν” . Τρομερά χριστιανικό πνεύμα…

Δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης σε άτομα που μέχρι και τα εισαγγελικά πορίσματα κρίνουν ότι έχουν ένστικτα βίας, ωστόσο το ποσοστό Ελλήνων που τους ψήφισε θεώρησε ότι είναι άξιοι να κατέχουν μια θέση στη Βουλή.

Η πιθανή “πτώση” των Σπαρτιατών

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι υπάρχει περίπτωση να μπει «φρένο» από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στην είσοδό των ” Σπαρτιατών ” στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κος.Χρυσογονος , επεσήμανε πως από τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του κόμματος Σπαρτιάτες, «είναι φανερό ότι υπάρχει θέμα υποκρυπτόμενης ηγεσίας». Εκλογές

Σημειώνει επίσης ότι «κάθε ψηφοφόρος στις εκλογικές περιφέρειες που έχουν εκλεγεί βουλευτές των Σπαρτιατών, έχει δικαίωμα – μέσα σε 15 μέρες από την ανακήρυξη των βουλευτών, να υποβάλει ένσταση ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου υποστηρίζοντας, ενδεχομένως, ότι το κόμμα κακώς συμμετείχε στις εκλογές καθώς ενέπιπτε στις απαγορευτικές διατάξεις του εκλογικού νόμου». Εκλογές

Παρόλα αυτά την απόφαση θα πάρει μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο , το οποίο μπορεί να διατάξει την έκπτωση όλων των βουλευτών των Σπαρτιατών και να κατανεμηθούν οι έδρες τους κατ΄ αναλογία στα υπόλοιπα κόμματα. 

Απουσία πολιτικής παιδείας το 4.64% Εκλογές

Αυτές οι παθογένειες στη σκέψη αυτού του ποσοστού Ελλήνων ψηφοφόρων οφείλονται στην έλλειψη παιδείας, και συγκεκριμένα πολιτικής παιδείας. Οι πολίτες γίνονται φερέφωνα πολιτικών με επικίνδυνες ιδεολογίες, φανατίζονται και αδυνατούν να κρίνουν την πραγματική πολιτική σκηνή. Απουσιάζουν τα απαραίτητα εφόδια της κριτικής σκέψης και αξιολόγησης. Στη χώρα του « ψηφίζω ό,τι ψηφίζει η οικογένεια» , ψηφίζουν άτομα που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια ώστε να κρίνουν τις επιλογές που τους παρουσιάζονται και να επιλέξουν ορθολογικά την πιο σωστή για εκείνους. Εκλογές

Μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών να ήταν μια ελπιδοφόρος ένδειξη εξέλιξης της Ελλάδας, ωστόσο δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο το δέντρο, αλλά και το δάσος, προκειμένου να ευχόμαστε ότι το «ποσοστό των 4.64%» δεν θα υπάρξει ξανά εντός μιας Ελληνικής δημοκρατικής κυβέρνησης…. 

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα: εκλογές

Avatar photo
Ευδοκία Πετμεζά
Άρθρα: 3