Έλενα Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα επιμένει και βγάζει γλώσσα στο ΚΙΣ.

Έναν αδιανόητο παραλληλισμό έκανε η Ελενα Ακρίτα, στην προσπάθειά της να επικρίνει την κυβέρνηση, και συνέκρινε τη ζωή στην Ελλάδα με το Άουσβιτς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ισραηλιτικής κοινότητας.

Το ΚΙΣ, σε μια οργισμένη ανακοίνωση, καταδίκασε τον παραλληλισμό που έκανε η δημοσιογράφος των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η αναφορά αυτή προκαλεί «ντροπή», ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στην λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας.

Η δημοσιογράφος απάντησε στο ΚΙΣ, με ένα ακόμη πιο παραληρηματικό κείμενο, στο οποίο προβάλει το επιχείρημα ότι στο Άουσβιτς δεν ήταν μόνο Εβραίοι. Η κ.Ακρίτα προσπαθώντας να μαζέψει…τα ασυμμάζευτα απάντησε τα εξής:

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στο ΚΙΣ

Στο κείμενο μου αναφέρομαι στο Άουσβιτς, αλλά δεν αναφέρομαι πουθενά στους Εβραίους κρατούμενους. Βεβαίως οι Εβραίοι ήταν η πλειοψηφία αλλά δεν ήταν μόνον αυτοί. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δολοφονήθηκαν ομοφυλόφιλοι, κομουνιστές, σοσιαλιστές, συνδικαλιστές, Ρομά, μάρτυρες του Ιεχωβά, πολιτικοί κρατούμενοι, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, μωρά, άτομα με νοητική υστέρηση. Θεωρώ ότι η φιλοδοξία αυτής της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλους τους ‘αντιφρονούντες’ σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 405

Υποβολή απάντησης