Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη στις κατηγορίες της ΕΦ.ΣΥΝ.

Η απάντηση του Κ. Μπακογιάννη στις κατηγορίες που εξαπέλυσε η Εφημερίδα των Συντακτών

Προ ημερών, η Εφημερίδα των Συντακτών είχε δημοσιεύσει άρθρο όπου κατηγορούσε τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη πως αναγνώρισε τα κατεχομενα εδάφη της Κύπρου.

Η πηγή αυτών των κατηγοριών είναι ένα φόρουμ στο οποίο παρευρέθηκε ο κ. Μπακογιάννης και ο εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας της Κύπρου.

Σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας κάποιας είδησης, η ΕΦ.ΣΥΝ. προσπάθησε να συνδέσει την παρουσία του κ. Μπακογιάννη με τη διεθνή αναγνωρίση των κατεχόμενων, παρά την ξεκάθαρη στάση του δημάρχου στο ζήτημα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Αθηναίων που ως γνωστό είναι ανοιχτά πάντα υπέρ της δημοκρατίας της ειρήνης φαίνεται να μην ενδιαφέρεται και πολύ για την προσπάθεια που γίνεται από την Εφημερίδα Των Συντακτών και συγκεκριμένα κέντρα να τον εμφανίζοντας τον ότι αναγνώρισε το ψευδοκράτος επειδή εμφανίστηκε σε διεθνές φόρουμ το περασμένο Σαββατοκύριακο με εκπρόσωπο του ψευδοκράτους. Μάλιστα με σχετική ανακοίνωση απαντά στο εν λόγω δημοσίευμα.

Η απάντηση του δημάρχου:

“Το ρεπορτάζ αναιρεί και ακυρώνει τον τίτλο του δημοσιεύματος, καθότι
ο κ. Χαρμάντσι, όπως αναφέρεται, συμμετείχε στο συνέδριο ως εκπρόσωπος
της τουρκικής κοινότητας και όχι ως δήμαρχος, δηλαδή σύμφωνα με τις
αρχές του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατιας του 1960.

Προφανώς, λοιπόν, δε συνέτρεχε κανένας λόγος για να ματαιώσει ο Δήμος Αθηναίων τη συμμετοχή του στο Φόρουμ, -απόφαση που ελήφθη σε συνεννόηση με τη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ιδιαίτερα σε αυτήν τη κρίσιμη συγκυρία με τα γεγονότα στην Ουκρανία, την κατάφωρη παραβίαση τους Διεθνούς Δικαίου, την αμφισβήτηση την εθνικής κυριαρχίας, την επιβουλή στη δημοκρατία και την ειρήνη, να παραπέμπουν στην Κυπριακή τραγωδία του 1974 , είναι, αν μη τι άλλο, υποχρέωση της Αθήνας να συμμετέχει σε αυτά τα υψίστης σημασίας φόρα και να ορθώνει τη φωνή της.”

Θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ
Μπακογιάννη
Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223