Για τον Άλκη

Γράφει ο Γιάννης Ασημέλης Άλκη

Χωρίς καμία πρωτοτυπία, ο ήλιος ανέτειλε ξανά και σήμερα. 

Μα θα ορκιζόμουν πως σήμερα είναι διαφορετικός. Πιο ψυχρός, πιο θολός, τούτος ο ήλιος δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους. Τα σύννεφα έχουν αρχίσει να μαυρίζουν και τα πουλιά δεν πετάνε πια. Μια νεκρική σιγή έχει απλωθεί τριγύρω, κάνοντας την ατμόσφαιρα τόσο αποπνικτική που δύσκολα μπορώ να βαστάξω. 

Πέρασε ένας χρόνος. 

Ο Άλκης δεν ήταν φίλος μου, ούτε καν γνωστός μου. Ήταν όμως πολλά παραπάνω. Ο Άλκης ήσουν εσύ, ο αναγνώστης αυτών των γραμμών, ο Άλκης ήμουν εγώ, ο δημιουργός τους. Θα μπορούσε να είναι ο πατέρας μου, η μητέρα μου, το παιδί μου, ο καλύτερος μου φίλος. Ο Άλκης ήταν ο καθένας που βγήκε να κάνει μια βόλτα, να ζήσει αυτό το παράδοξο μονοπάτι που αποκαλούμε ζωή. 

Ο Άλκης, όμως, δολοφονήθηκε. 

Πριν ξεκινήσω να γράφω αυτές τις γραμμές έπαιζε και στροβίλιζε στο μυαλό μου διαρκώς η ίδια ερώτηση.

«Που είναι ο Άλκης;»

Και ίσως η απάντηση να μην δίνεται στο κείμενο αυτό αλλά στα λόγια των γονιών του, την κυρία Μελίνα και τον κύριο Άρη. Στο πώς αυτοί οι δυο άνθρωποι μετουσιώνουν το σκοτάδι σε φως, στο πώς η ανθρώπινή τους φύση υπερνικά τα ένστικτα και τον πόνο. 

Ο Άλκης είναι εδώ.

Θα τον βρεις στις μάχες της αγάπης με το μίσος.

Θα τον βρεις στις συμπλοκές, να στέκεται με ένα λουλούδι απέναντι στην κάννη. 

Θα τον βρεις στους αγώνες τις ζωής. 

Τον Αλκή θα τον βρεις μέσα σου. 

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν απηχούν την άποψη της συντακτικής ομάδας ούτε του Pnyka Org. 

Μάθετε περισσότερα εδώ

σύστημα κοινωνικής πίστωσης σύστημα κοινωνικής πίστωσης σύστημα κοινωνικής πίστωσης

Διαβάστε περισσότερα: Άλκη

Πότε νομιμοποιείται η βία;

Στο μακρινό 1899 στη Χάγη, έγινε η πρώτη απόπειρα χειραγώγησης της ορμέμφυτης τάσης του ανθρώπου για χρήση ένοπλης βίας στις διεθνείς σχέσεις, με την υπογραφή της πρώτης Σύμβασης της Χάγης

Παρθενώνα

Ο απολογισμός της πανδημίας

Κατά το πέρασμα των αιώνων, έχουν εμφανιστεί πολλές θανατηφόρες ασθένειες που έπληξαν το ανθρώπινο είδος, η πιο πρόσφατη πανδημία που άφησε το στίγμα της είναι ο κορωνοϊός ή αλλιώς COVID-19.

Για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν

Ήδη από την εγκαθίδρυση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021, η παγκόσμια κοινότητα θορυβήθηκε, βλέποντας να αναδύεται ξανά στους κόλπους της κρατικής εξουσίας, 

Κλιματική αλλαγή – Υπάρχει ελπίδα;

Η κλιματική αλλαγή, ως γνωστόν, είναι το φαινόμενο της μεταβολής του παγκόσμιου κλίματος, της μεταβολής των μετεωρολογικών συνθηκών, δηλαδή, για εκτεταμένα χρονικά
διαστήματα. 

Sex Trafficking ή Δουλεμπόριο

Με τον όρο sex trafficking ή σωματεμπόριο, αναφερόμαστε στη καταναγκαστική, παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας.

Παλινόρθωση της Ακροδεξιάς (;)

Ενώ θα περίμενε κανείς πως ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος θα επηρέαζε αρνητικά τους δημοσκοπικούς δείκτες των ακροδεξιών παρατάξεων σημειώθηκε αύξηση της προτίμησης τους. 

Είναι το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε πάνω στις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι εχθροί του χθες, Γαλλία και Γερμανία, έγιναν σύμμαχοι για ένα καλύτερο αύριο.

Για τον Άλκη

Άλκης Καμπάνος

σύστημα κοινωνικής πίστωσης σύστημα κοινωνικής πίστωσης σύστημα κοινωνικής πίστωσης

Avatar photo
Γιάννης Ασημέλης
Άρθρα: 7