Φοιτητικές Εκλογές 2022 – Αποτελέσματα

46077
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ
1654
ΑΚΥΡΑ
1199
ΛΕΥΚΑ
Ενσωμάτωση:
Ψηφίσαντες 46.077100%

Αναλυτικά αποτελέσματα:

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ:

20346

ΠΚΣ:

11341

ΕΑΑΚ:

4087

ΠΑΣΠ:

3963

ΑΡΕΝ:

157

ΜΠΛΟΚΟ:

1029

ΛΟΙΠΑ:

2031

ΠΗΓΗ: dap.grpksekloges.gr

Ξεκίνησαν οι φοιτητικές εκλογές για το 2022

Επιστρέφουν σήμερα οι φοιτητικές εκλογές, μετά από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Τα πρώτα αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές 2022 – Τι έδειξαν οι κάλπες τις νεολαίας;

Οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ, αλλά μπορεί σε κάποιες σχολές να διαμορφωθεί διαφορετικά το ωράριο προσέλευσης.

Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ανέρχονται σε 554.050. Οι φοιτητές ψηφίζουν με το πάσο και την ταυτότητά τους.

Δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την ημέρα των εκλογών, ενώ σε μερικά ΑΕΙ ούτε και στις 19 Μαΐου, την επομένη των εκλογών.

Σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η κάθε παράταξη θα δώσει τα δικά της, τόσο για την ίδια, όσο και για τις υπόλοιπες, καθώς δεν υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων για κοινά αποτελέσματα.

Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας

Στο μεταξύ, ομαλά διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους, στα τμήματα των σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

Η προσέλευση ήταν μικρή τις πρωινές ώρες και από τις 11 και μετά σταδιακά αυξήθηκε. Πιο έντονη είναι η παρουσία φοιτητών και εκπρόσωπων φοιτητικών παρατάξεων σε μεγάλες σχολές όπως η Πολυτεχνική, η Νομική και η Σχολή Θετικών Επιστημών, αλλά και στο ΠΑΜΑΚ όπου στεγάζονται σε ένα κτίριο τα τμήματά του.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων και ανακοίνωση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων. Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ζητείται από τους εκλογείς επίδειξη αστυνομικής και φοιτητικής ταυτότητας.

Για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας σήμερα και αύριο δεν διεξάγονται μαθήματα.

Φοιτητικές Εκλογές