Λάμπρος Φιλίππου: Ποινική δίωξη για κατ’ εξακολούθηση βιασμό 4 γυναικών

Λάμπρος Φιλίππου: Ποινική δίωξη στον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση τεσσάρων γυναικών!

Το όνομά του βρισκόταν ανάμεσα στους 1.200 και πλέον ηθοποιούς που ζητούσαν τότε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού – Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Λάμπρος Φιλίππου

Τον Μάρτιο του 2021 ήταν ανάμεσα στους 1.238 ηθοποιούς που υπέγραφαν κείμενο που ζητούσε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Λάμπρος Φιλίππου
Διαφήμιση – Advertisement

Σήμερα, έγινε γνωστό πως σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση!Πρόκειται για τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου που το όνομά του βρισκόταν στο νούμερό 17 από τις συνολικά 1238 υπογραφές ηθοποιών που ζητούσαν την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού για τον απευθείας διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σήμερα βρίσκεται ο ίδιος αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη αφού η εισαγγελία πρωτοδικών αθηνών του άσκησε βαρύτατη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

Σε βάρος του εν λόγω ηθοποιού, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και στο εξωτερικό, είχαν κατατεθεί τέσσερις καταγγελίες από γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο ήταν αδελφές. Μάλιστα, η μια από τις αδελφές είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα.

Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό, ο οποίος διώκεται πλέον ποινικά για σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Πλέον, μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.Για την υπόθεση είχε προηγηθεί από την εισαγγελία πολύμηνη έρευνα, κατά την οποία οι καταγγέλλουσες ανέφεραν ότι υπέστησαν άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου.

Διαφήμιση – Advertisement

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος σήμερα καλλιτέχνης στο πλαίσιο της έρευνας, αρνήθηκε με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν. Ένας από τους ισχυρισμούς που φέρεται να προέβαλλε ήταν ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί! Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεσή τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με την εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε, αρχειοθετούνται πάντως τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα. Αυτό, ωστόσο, που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου, η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος.

Μάλιστα στη δικογραφία εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση.Οι καταγγελίεςΌπως είχε γράψει το «ΘΕΜΑ» από τον Νοέμβριο του 2021, σε βάρος του ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις για βιασμούς, με την μια εξ’ αυτών να προέρχεται από καταξιωμένη ηθοποιό με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών και την αδελφή της.

Τα όσα αναφέρουν στη μήνυσή τους οι δύο αδελφές προκαλούν σοκ. Κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο σήμερα κατηγορούμενο, κατά το χρονικό διάστημα 2008 – 2014, ενώ και οι δυο ήταν ανήλικες -η μια 15 και ή άλλη 14 ετών – και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή, καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού. Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστη κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική.

Λάμπρος Φιλίππου
Διαφήμιση – Advertisement

Επιπρόσθετα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην εισαγγελία οι δύο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει και άλλα γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Άκολούθησαν δε και άλλες μηνύσεις σε βάρος του ηθοποιού από άλλες γυναίκες που καταγγέλλουν και εκείνες ότι υπήρξαν θύματά του. Οι μηνύτριες εγκαλούν τον ηθοποιό, όπως και οι δυο αδελφές, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για συστηματική κακοποίησή τους.

Οι μηνύσεις

Σε κοινή μήνυση που κατέθεσαν κατά του 40χρονου τον Ιούλιο του 2021, οι δύο αδελφές αναφέρουν ότι βιάστηκαν και οι δύο από τον ηθοποιό σε ηλικία κατά την οποία ήταν ανήλικες, η μία 15 και η άλλη 14 ετών. Οι καταγγέλλουσες κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014. Μάλιστα, η μικρότερη αναφέρει ότι το 2012 επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον μηνυόμενο.

Σε κατάθεση που έχει δώσει η μία από τις αδελφές στις Αρχές επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του 40χρονου με τη μήνυσή της. Οπως αναφέρει, γνώρισε τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην οποία συμμετείχε και ούσα η ίδια μόλις 15 ετών κολακεύτηκε από το «ενδιαφέρον» που της έδειξε. «Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό.

Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά», φέρεται να έχει καταθέσει η νεαρή γυναίκα αναφέροντας ότι το καλοκαίρι του 2008 ο 40χρονος τη βίασε πρώτη φορά μέσα στο διαμέρισμά του. «Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε…» περιέγραψε η ίδια.

Διαφήμιση – Advertisement

Μάλιστα, στην κοινή μήνυσή τους οι δύο αδελφές φέρονται να δηλώνουν βέβαιες ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει και άλλα γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Η δεύτερη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε επίσης τον περασμένο Ιούλιο και προέρχεται από γυναίκα επίσης ηθοποιό, η οποία καταγγέλλει πως και εκείνη υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον μηνυόμενο. Η πρώτη φορά, όπως αναφέρει, ήταν τον Απρίλιο του 2014 και η δεύτερη το φθινόπωρο του 2015. «Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα.

Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», εξιστορεί στη μήνυσή της η ηθοποιός υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν η ίδια σε θέση να τον αποτρέψει, καθώς την είχε ακινητοποιήσει με την υπέρτερη σωματική του δύναμη.

Τέλος, η τρίτη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο από 28χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013. Οπως αναφέρει, ο ηθοποιός θέλησε να τη βοηθήσει εν όψει εξετάσεων που θα έδινε σε δραματική σχολή. «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγειλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου», περιγράφει, μεταξύ άλλων, στη μήνυσή της η 28χρονη για να ξεδιπλώσει στη συνέχεια και εκείνη ένα εφιαλτικό σκηνικό:

«Ξαφνικά όμως ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου».

Πηγή: protothema.gr

Θες να γίνεις μέλος της ομάδας μας; Συμπλήρωσε την αίτηση σου εδώ!
Λάμπρος Φιλίππου
Διαφήμιση – Advertisement

Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου Λάμπρος Φιλίππου

Avatar photo
Press Room
Άρθρα: 223